30 éves az MTSZSZ

Harminc évvel ezelőtt 1990. február 24-én a Budapesti Műszaki Egyetem épületében egy 72 főből álló műszaki értelmiségi csoport megalakította a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetét. A szakszervezet a 2020. február 22-i Mérnök - Technikus Bálon kitüntetéseket adott át.

30 éves az MTSZSZ

A szervezet az 1945-49 között működő MMTSZSZ jogutódjaként jött létre. Megalakulása után rövid időn belül számos vállalatnál alakultak meg tagcsoportjai. Napjainkra az ország egyik legjelentősebb szakszervezetévé vált. Több mint 12 ezer taggal, 65 vállalatnál látja el a dolgozók érdekvédelmi tevékenységét a közszolgáltató, illetve a versenyszféra cégeinél. Az innováció, a szakmai alapú érdekképviselet és a hitelesség az, amely jellemezte a szervezet elmúlt három évtizedben végzett munkáját.

Az idén huszonhatodik alkalommal megrendezett Mérnök - Technikus Bálon a szervezők átadták az MTSZSZ elnöke által életre hívott elismeréseket. Az Év Mérnöke díjat Magyar Miklós villamosmérnök, az MTSZSZ-ért díjat Frieszné Hajnis Zsófia vehette át.

Az idei bál fővédnöke prof. dr. Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter volt.

(Fényképünkön Frieszné Hajnis Zsófia, Magyar Miklós, Sulyok László és Buzásné Putz Erzsébet).

forrás: mtszsz.hu