Bérmegállapodás a Lafarge Cement Magyarország Kft.-nél

2020. március 13. napján írták alá a felek a bérmegállapodást a Lafarge Cement Magyarország Kft. munkáltatónál.

A Baranya Megyei Liga Szakszervezetek közleménye hangsúlyozza, a tárgyalásokat mindvégig a dinamizmus jellemezte, valamint a konstruktív javaslatok és valamennyi résztvevő oldaláról a konszenzusra törekvés.

“BMLSZ a termelésben dolgozó munkavállalókat képviseli, így ennek megfelelően az ezekben a munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók érdemi bérfejlesztése volt elsődlegesen kitűzött célunk, amelyet a tárgyalások során mindvégig konzekvensen képviseltünk” - mondta Horváth Zsolt a BMLSZ Lafarge Érdekvédelmi Csoportjának ügyvivője.

“Az aláírt bérmegállapodás alapján az általunk képviselt tagok esetében zömében két számjegyű bérfejlesztés valósulhat meg a 2020. évben.” - folytatta az ügyvivő. A felek a bértárgyalás keretében megállapodtak a Cafeteria 2020. éves mértékéről is, továbbá a munkábajárás támogatásáról, illetve új elemként, a tárgyévi bérmegállapodásban rögzítették a temetési hozzájárulás mértékét.

“Különösen fontos volt számunkra a tárgyalás során a BMLSZ által kezdeményezett szenioritási rendszer kidolgozásáról történő megállapodás, továbbá egy szociális és jóléti célú juttatási rendszer kialakítása irányába is kölcsönösen elköteleztük magunkat a munkáltatóval 2020. évre.” - tette hozzá dr. Kerekes Edit, a szakszervezet elnöke.

Fotón balról jobbra: Garai Gergely HR vezető, Hoffmann Tamás ügyvezető, Kerekes Edit dr. BMLSZ elnök, Horváth Zsolt BMLSZ ügyvivő, Bartl János CDSZ elnök