SZÉP Kártya a veszélyhelyzet után

Az Országgyűlés határozata alapján a Kormány elrendelte a veszélyhelyzet megszüntetését. Ennek következtében azoknak a munkavállalóknak, akik bár átszerződtek a 2019. január 1. utáni SZÉP Kártya rendszerébe, de van még fel nem használt 2018-as egyenlegük, érdemes odafigyelni az egyenleg felhasználására.

SZÉP Kártya a veszélyhelyzet után

A veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig még költségmentesen el tudják költeni ezt a 2018-as egyenleget.
 
A pénzforgalmi szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártya juttatásként átutalt, fel nem használt pénzeszköz erejéig és annak terhére a munkavállalóval szemben eddig a határidőig díjat nem számíthat fel.
 
A pénzforgalmi szolgáltató majd a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül tájékoztatja a kártyabirtokost arról, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő 61. naptól kezdve milyen mértékű díjat számít fel a fel nem használt pénzeszközre.
 
Akik átálltak az új SZÉP Kártya rendszerre, és van 2018-as feltöltésük, amit nem használnak fel a határidőig, akkor az továbbra is rendelkezésre fog állni, de a szolgáltató havi maximum 3 százalékot levonhat ezekből a régi egyenlegekből.
 
Ez az összeg 2020-ra kapott egy határértéket. A felszámított havi díj a fel nem használt pénzeszköz legfeljebb 3%-a, de legalább 100 forint lehet. 100 forintnál alacsonyabb összegű fel nem használt pénzösszeg esetén a díj összege megegyezik a fel nem használt összeggel.