A nehéz postai munka megbecsülése, a méltó bér megfizetése a cél

Meg kell becsülni a postai dolgozókat - mondja Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke a 2020. augusztus 6-án létrejött – átlagosan 8 százalék alapbér-fejlesztést jelentő - bérmegállapodásról.

 A nehéz postai munka megbecsülése, a méltó bér megfizetése a cél

Hosszú tárgyalássorozat után - amelyet hangos demonstráció, sztrájkfenyegetés is tarkított - létrejött a bérmegállapodás a Magyar Posta Zrt-nél. Tóth Zsuzsannát, a Postás Szakszervezet elnökét kérdeztük, hogyan érzi magát, hogyan értékeli a megállapodást.

- Kicsit el vagyok keseredve azoktól a negatív véleményektől, amelyeket olvasok, mert véleményem szerint a létrejött megállapodásért nagyon sokat dolgoztak a szakszervezetek - mondja az elnök. Valóban minden követ megmozgattak, hogy végül eredményt sikerüljön elérni. A tárgyalás sorozat alatt  a négy érdekképviselet összezárt, egységet alkotott, a vitás kérdésekben megtalálta a kompromisszumot. Tanultunk és ez municiót ad a jövőre. Tagjaink kiállása, támogatása is szükséges volt, hogy hosszú hónapok utáni csendet követően a   munkáltató egyszeri kifizetési ajánlatából érzékelhető béremelés legyen - teszi hozzá a szakszervezeti vezető.

- A bértömeg-növekedésben kiharcolt 11,5 milliárd forint több mint 10 százalék keresetnövekedést jelent, ami azt jelenti, hogy a dolgozók zöme májustól számolt 8-12 százalék közötti béremelést kaphat. Ezen túl sikerült elérni, hogy a menedzsment vegye figyelembe a senioritást. A régóta itt dolgozó munkavállalóinknak 10 éves munkaviszony után havi 4 ezer forinttal, 15 éves munkaviszony után havi 6 ezer forinttal, 20 év munkaviszony után havi 8000 forinttal emelkedik az alapbérük és ehhez jön a százalékos szorzó. Tudjuk, súlyos, kezelendő probléma, hogy a korábbi években nagyon összecsúsztak a bérek, a megállapodásnak ez a pontja pontosan ezt a problémát igyekszik  kezeli.  Nem lebecsülve a kevesebb postai munkaviszonnyal rendelkezőket sem, de a régóta itt dolgozó kollegákat  ennek okán meg kell szólítani ezekkel az összegekkel – teszi hozzá Tóth Zsuzsanna. Aki hergeli a kollegákat, az rossz úton jár.

- Persze értem én is az elégedetlenséget, hiszen a postások bére továbbra is alacsony, elmarad a nemzetgazdasági átlagtól. De ha most sem lépünk, akkor a bérolló további nyílását miként állíthatjuk meg! Úgy gondolom, hatott a sztrájkfelhívás, hatott a miniszterelnöknek küldött levél, hatott, hogy a postánál működő szakszervezetek együtt tudtak mozdulni. Nem a hőzöngő, hanem az útkereső megoldások vittek el a mai állomáshoz, a megállapodás aláírásához.

- Néhány dolgot hadd pontosítsak: a postások bére továbbra is alacsony. Még hosszú út, sok tárgyalás van előttünk. A jog útjait bejárva minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy kollegáink megbecsülése a bérezésben is elismerésre kerüljön. Az elmúlt napokban már a  tulajdonos felhatalmazása alapján tárgyalt velünk a menedzsment, abban a tudatban, hogy nem hagyták magára a postát a még hiányzó brüsszeli jóváhagyás ellenére sem. Valóban várni kell az állami segítséget megengedő brüsszeli jóváhagyásra, mert ez eddig nem történt meg, és úgy ítélem meg, hogy a bérmegállapodásban benne van a tulajdonosi döntés is, mert a munkáltatónak egyébként nem lett volna felhatalmazása, hogy ezt a nagyon sok forrást kívánó béremelést meglépje.

- Végül még egyszer elmondom, ezzel a megállapodással a bérhátrányt nem lehet ledolgozni. Ugyanakkor, ha ezt a lépést sem lépjük meg, akkor tovább nőtt volna a bérszakadék – zárta a véleményét Tóth Zsuzsanna.

--

-k