A munkavállalók joggal várják el az anyagi megbecsülést

2021. február 24-én rendkívüli ülést tartott az Egyesült Villamosenergia-ipari Szövetség Szövetségi Vezetősége.  

A munkavállalók joggal várják el az anyagi megbecsülést

Az EVDSZ SZV megtárgyalta a 2021. évre vonatkozó Villamosenergia-ipari Bér- és Szociális Megállapodás végleges munkáltatói ajánlatát.

A résztvevők hosszú vitát folytattak a kialakult helyzetről az ajánlat tartalmáról, melynek során elhangzott, hogy az ágazat munkavállalói munkájukkal - a pandémiás helyzetben is - lehetővé teszik a biztonságos villamosenergia ellátást mind a gazdaság, mind a lakosság számára és egyúttal biztosítják a tisztes hasznot a tulajdonosok számára. Ezért a munkavállalók joggal várják el az erkölcsi elismerésen túl az anyagi elismerést is munkájuk ellenértékeként, amit az elhangzott vélemények szerint az utolsó munkáltatói javaslat nem fejez ki!

Erre tekintettel az EVDSZ Szövetségi Vezetősége, a vitát követően, az online ülésen - 2/3-os támogatottság hiányában – előzetesen nem fogadta el a munkáltatói végső javaslatot.

A pandémiás helyzetre tekintettel, a megalkotott döntéshozatali eljárás miatt – érvényes és eredményes döntést a Szövetségi Vezetőség írásbeli szavazás útján hozhat – a végső döntést az EVDSZ Szövetségi Vezetősége írásban hozza meg.

(Az írásbeli szavazás folyamata elindult, ennek lezárulását követően az eredményéről tájékoztatjuk tagjainkat.)

evdsz.hu