Festo-AM Kft. bérmegállapodás

Hosszú hónapok egyezetése után 2021. március 31-én átlagosan 8 százalék emelést biztosító bérmegállapodást kötött a Logisztikai és Könnyűipari Dolgozók Szakszervezete és a Festo am Kft.

Festo-AM Kft. bérmegállapodás

Dr. Trembulyák Péter, a Logisztikai és Könnyűipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke elmondja, novemberben kezdődtek meg a bértárgyalások. Az első tárgyalások során olyan bérajánlást fogalmazott meg a munkáltató, amelyet a szakszervezeti oldal nem tudott elfogadni, mind az összegszerűsége, mind az emelés időpontja tekintetében. Az ajánlat szinte csak az inflációt kompenzálta volna, és csak a második féléveben lépett volna hatályba. A szakszervezet 10 százalék körüli béremelést szeretett volna elérni, így kiderült az első egyeztetés után, hogy az álláspontok nagyon messze állnak egymástól.

A következő tárgylásokon volt némi elmozdulás, a szakszervezet 9 százalékra mérsékelte a bérigényét, a munkáltató pedig hajlandó volt arra, hogy márciusra hozza előre az általa ajánlott szerény béremelést. A szakszervezet szerint azonban mindez nem volt elégséges. Úgy gondolták, hogy sokkal kisebb mértékű volt a gazdasági visszaesés, mint várható volt, ezen kívül a cég jelentős árfolyam nyereséget is elért: így semmi nem indokolja a cég visszafogott ajánlatát.

A Festo am Kft. vezetése a makrogazdasági helyzetre hivatkozott, illetve arra, hogy hosszú távú munkaerő-megtartásra törekszik, és ezét konzervatív bérpolitikát folytat.

Januárban világossá lett, hogy így nem fog megegyezés születni. Ráadásul a szakszervezet tudomására jutott az az információ, hogy a napi gyártás ősszel rekordot ért el. Ekkor a szakszervezet kezdeményezte a kollektív munkaügyi vita folyamatának elindítását. Időközben kiderült, hogy az ügyvezető számára nem volt elég mozgástér, egy szűkre szabott bértömeg fölött tudott csak gazdálkodni, amely akadályozta a béralkut. Ekkor az ügyvezető a tulajdonoshoz fordult, nagyobb mozgásteret kért és kapott, mint kiderült ez lett a kulcs a megegyezéshez.

Ezt követően viszonylag gyors, két hetes tárgyalás vette kezdetét, amely eredményeként megszületett a bérmegállapodás. A felek 3 bérkategóriát határoztak meg, amely kategóriánként különböző mértékű fejlesztésről döntöttek. A legalacsonyabb bérkategória a bruttó 300 ezer forintig keresőket foglalta magába, számukra bruttó 8, 3 százalékos bérfeljesztést sikerült kialkudni. A következő kategória a 300 és 500 ezer forint között kereső kollégák, akik 8,1 százalékos béremelést kaptak. Az 500 ezer fölötti keresetűek alkotják a harmadik kategóriát, nekik 6,7 százalékos béremelés jutott. A béremelés nem tesz különbséget a fizikai és szellemi munkavállalók között, és márciustól érvényes. A fentieken felül, minden dolgozó 50 ezer forintos egyszeri juttatást kap november havi bérével az első hónapok bérkompenzációjára.

Trembulyák Péter elmondja, 2021. március 26-án tettek pontot az elvi megállapodásra, ekkor még olyan részletkérdések maradtak rendezetlenül, hogy az 50 ezer forintot pontosan kik kapják, hogyan járjanak el azokkal szemben, akik időközben távoztak a cégtől, például nyugdíjba mentek, vagy akit időközben felvettek. A megállapodás végleges, aláírt változata március 31-én született meg.

Perger László alelnök így értékel: „Óriási sikernek éljük meg a megállapodást, mivel a tavaly 10 százalék körüli béremelésért sem kellett ennyit harcolnunk. Ilyen még soha nem volt, hogy a bérfejlesztés miatt a dolgozók érdekében módosítani kellet volna a költségvetést, de nem tudtunk hátrálni, mivel a vállalat korábbi ajánlata jóformán csak az inflációt fedezte volna”

Trembulyák Péter hozzáteszi, a szakszervezet felhatalmazta, hogy az összességében 8 százalékos béremelést aláírja, a munkavállalók és a szakszervezet is elégedett az eredménnyel, amely nem kis részben annak is köszönhető, hogy a szakszervezet a Festo am kft.-nél a dolgozók majdnem a felét tömöríti.

-k