Honvédségi egyeztetés

Szakmai egyeztetésen találkozott Győri Péter Pál ezredessel, a Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikai Főosztályának vezetőjével Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Bazsik István alelnök, valamint Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete elnöke 2021. május harmadik hetében. 

 

Honvédségi egyeztetés

A Budapesten, a tárca Balaton utcai objektumában lezajlott megbeszélésen – az aktuális humánpolitikai kérdéseken túl – szó esett a katonák és a honvédelmi alkalmazottak leterheltségét az utóbbi két évben jelentősen befolyásoló, kiemelt feladatokról, valamint a személyi állomány 2022. évi egyes juttatásainak lehetséges fejlesztési irányairól.

Az érdekképviseletek elnökei szóltak a katonák és honvédelmi alkalmazottak hangulatát befolyásoló tényezőkről, valamint megfogalmazták a személyi állomány megtartása és elégedettségük további fenntartása érdekében hasznosnak ítélt javaslataikat.

A főosztályvezető támogatásáról biztosította az érdekképviseletek vezetőit és ígéretet tett arra, hogy a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) következő ülésén az egyeztetés eredményéről, valamint a már megkezdett kidolgozó munka irányairól a minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára átfogó tájékoztatást ad.

hsz.hu