LIMÉSZ tanfolyam

2021. május 25 én és 26-án a LIGA – Ifjúsági Munkás Érdekvédelmi Szervezet (LIMÉSZ) kommunikációs és toborzó tanfolyamot tartott Dunaújvárosban  – a járványügyi előírásokat figyelembe véve immár nem online.

LIMÉSZ tanfolyam

Dr. Bognár Ferenc, a LIGA – Ifjúsági Munkás Érdekvédelmi Szervezet elnöke elmondta, a tanfolyam fő témájának a kommunikáció és tagtoborzást választotta a szakszervezet, ebben segítségükre Czakó Károly tréner volt.

A rendezvényt a LIGA Szakszervezetek gazdasági alelnöke, Árkovics István nyitotta meg, aki a szervezet kérésére bemutatta a LIGA konföderációt, múltját és jövőbeli törekvéseit. Ezt követően dr. Bognár Ferenc tartott előadást, majd dr. Trembulyák Péter LIMÉSZ elnökségi tag vette át a szót, aki a toborzási technikák és tapasztalatok elméleti és gyakorlati kérdéseit osztotta meg a tagsággal.

A tanfolyam lehetőséget nyújtott arra is, hogy a szakszervezet vezetősége a bértárgyalások folyamatát is megismertesse a jelenlegi és leendő szakszervezeti képviselőkkel, annak érdekében, hogy hitelesen tudják tájékoztatni a tagságot. Azon túl az éves szakmai terv részeként megkezdték a felkészülést a hamarosan induló kollektív szerződés jellegű tárgyalásokra.

A tanfolyamon a résztvevők egyeztették a szervezet éves képzési programját. Érdekesség, hogy – a klasszikus leállási hónapot kivéve – szinte minden hónapra terveztek olyan eseményt, amely fókuszába a szakszervezeti munka a szakszervezeti élet és ehhez kapcsolódó készség- és képeségfejlesztések sorozatát állították. A képzéssorozatot a szervezt saját finanszírozásból, a Liga Akadémia támogatásával, illetve egyéb uniós és hazai források igénybevételével tervezi megvalósítani.

Dr. Bognár Ferenc hozzátette, az eseményen a LIMÉSZ legnagyobb tagcsoportja, a LIMÉSZ-Denso Dolgozók Szakszervezti Csoportja vett részt. Az első nap az időjárás a nagy légtérrel rendelkező közösségi helyiség használatát kívánta meg, de később a szabadban folyt a képzés. A Szalki-sziget-i dunai kemping ideális helyszínt nyújtott az eseménynek, a tagok kifejezetten kérték, hogy itt vehessenek részt a felszabadult és jó hangulatú képzésen.

-l