Újabb hároméves megállapodás

A hároméves megállapodásról a Liga Szakszervezetek elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy sikerült a kormányzatot is meggyőzni arról, hogy a versenyképesség, a dolgozók jövedelmének szinten tartása, megőrzése és a megélhetési költségek biztosítása érdekében szükség van a 2021-es bérfejlesztésre.

Újabb hároméves megállapodás

"Három évre szóló megállapodás született 2021 július 1-jétől. Egyrészt alap bérfejlesztésre kerül sor az állami tulajdonú társaságok esetében, másrészt, ahol a társaságok lehetőségei biztosítják, ott további juttatások is belekerülhetnek a helyi szintű megállapodásokba, így a többek között béren kívüli juttatások is. Az általános elv az volt, hogy a három év vonatkozásában átlagosan 15%-os bérfejlesztés valósuljon meg, de helyi szinten folytatták le a szakszervezetek és  a munkavállalók az egyeztetést hogy ennek a felosztása az három év vonatkozásában hogyan történjen.

A szakszervezeti cél volt az, hogy az alapbér fejlesztése elkerülhetetlen. Az első körben magasabb értéket határoztunk meg, igaz, akkor csak 2021 re vonatkozott volna a megállapodás. Ez a szakszervezetek javaslatára egy újabb több éves megállapodásban realizálódott

Társaságonként eltérő mértékű a felosztás, a MÁV-Volán csoport keretén belül a szakszervezetek a munkáltatóval egyeztetve azt a döntést hozták, hogy 2021-ben egy jelentős mértétű, több százezer forintos béren kívüli juttatásban állapodnak meg, 2022 január elsejétől 10 százalékos mértékű, 2023 tól további átalgosan 5 százalékos mértékű emelésben. 

A posta esetében más típusú felosztást alkalmaztak a felek. 2021 július elsejétől 4 százalékos bérfejlesztést hajtanak végre és további kiegészítő juttatásban is részesülnek a dolgozók. 2022 január elsejétől 9 százalékos, 2023-ban pedig 2 százalékos bérfejlesztésről döntöttek 

A Nemzeti Vízművekhez tartozó társaságok esetében pedig egy viszonylag kiegyensúlyozott emelésről döntöttek. 2021 július elsejétől 4 százalékos, 2022-től 7 százalékos, 2023 január elsejétől további 4 százalékos béremelésről határoztak. 

A kormányzati oldal részéről az induló álláspont az volt, hogy a vírus helyzetre, illetve a gazdaság akkori helyzetére való hivatkozással 2021-re nem kívánnak bérfejlesztést végrehajtani az állami tulajdonú társaságoknál. Egy nagyon nehéz, és nagyon elhúzódott tárgyalássorozat során jutottunk el odáig, hogy sikerült a kormányzatot is meggyőzni arról, hogy a versenyképesség, a dolgozók jövedelmének szinten tartása, megőrzése és a megélhetési költségek biztosítása érdekében is szükség van arra, hogy már 2001-ben bérfejlesztésre és további juttatások biztosítására kerüljön sor. Ez jelentős előrelépés a nulla százalékos kormányzati ajánláshoz képest, hogy most ismételten egy többéves megállapodás született.

Azzal a megkötéssel természetesen, hogy most a miniszterasszonnyal történt konzultáció során is leszögeztük, hogy figyelemmel fogjuk kísérni a megállapodás végrehajtását, figyelemmel kísérjük az időközben bekövetkező gazdasági változásokat és a munkaerőpiac a helyzetét. A kormányzati oldal nyitottnak mutatkozik arra, hogy hogy egy folyamatos monitoring ellenőrző funkciót töltsünk be a megállapodások tekintetében, és ha szükséges, akkor újra egyeztessünk azok tartalmáról."

https://infostart.hu/audio/9FBA3/9FBA330A.mp3