Beiskolázás előtt

A szakszervezetekhez segélyért is lehet fordulni; erre az egyik szép példa az Olajipari Szakszervezet akciója, amely szervezet, azután, hogy támogatást nyújtott a Covid-19 miatt keresetcsökkenést elszenvedett munkavállalók számára, most 500 gyermek után fejenként 10 ezer forint értékű beiskolázási támogatást biztosít tagjainak.

Beiskolázás előtt

Az Olajipari Szakszervezet honlapját idézzük:

A szakszerevezetünk 1994-es megalakulása óta elkötelezett a tagjainak szociális és gazdasági érdekeinek megóvásában, a dolgozók érdekvédelmében, érdekérvényesítésében.

Ahogy alapdokumentumunk is tartalmazza, elsődleges feladatunk az érdekvédelmi munka mellett a munkavállalók élet- és munkakörülményeinek javítása, a szociális biztonság fejlesztése is. Az Olajipari Szakszervezet tagjai számára különböző segélyeket, támogatásokat is biztosít. Az elmúlt fél évben is számos esetben nyújthattunk anyagi segítséget gyermek születésekor, adhattunk támogató kezet közvetlen családtagunk elvesztésekor. A rendkívüli élethelyzetekre és a pandémia időszakában is gyors megoldást kínált segélyezési bizottságunk szociális segélyekkel és a COVID-19 miatt anyagi veszteséget szenvedett tagjaink (pl. táppénzes állomány, karantén stb.) szolidaritási segéllyel.

Igaz, az elmúlt időszakban nem sok lehetőség volt programok szervezésére, azonban szakszervezetünk a tagjai számára csapatépítések, nyugdíjas búcsúztatók és egyéb rendezvények esetében is tud támogatást nyújtani a benyújtott kérelmek alapján.

Az egyik legnagyobb támogatási kampányunk a beiskolázási segélyezés. Az elmúlt években a tagjaink általános- és középfokú tanulmányokat folytató gyermekei részére füzetcsomagot biztosítottunk, amelyeket az oktatási tárca előírásai és útmutatásai alapján állítottunk össze. Tagjaink visszajelzése alapján azonban sok iskola más füzeteket, eszközöket kért, ezért a Küldöttgyűlés döntése alapján az idei évtől a felsőfokú tanulmányokat folytatók számára eddig is biztosított utalványt adunk az iskolás gyermeket nevelő tagjainknak.

Az idei évben valamennyi tagunk iskoláskorú gyermeke számára, azaz 500 tanulónak tudtunk az ország 30 ezer üzletében levásárolható 10 000 Ft értékű utalványt biztosítani, melyet a szakszervezeti bizalmik részére átadtunk. Az utalvány univerzális, hiszen a szülők dönthetik el, hogy éppen füzetet vagy hátizsákot, esetleg tornafelszerelést vásárolnak belőle.

A beiskolázási segélyezéssel a gyermeknevelés "extra költségeit" próbáljuk ellensúlyozni, hiszen tudjuk, hogy komoly anyagi áldozattal is jár a gyermekvállalás. Természetesen bármelyik szakszervezeti tagunk részére nyitva állnak a méltánylást érdemlő, többletkiadással járó, megváltozott élethelyzetekre kialakított segélyeink, a kérelemhez szükséges formanyomtatványok a szakszervezeti bizalmiknál vagy az olajipariszakszervezet.hu honlapon elérhetők.

A nyár hátralévő részéhez sok napsütést, jó pihenést, a szeptemberi iskolakezdéshez pedig új élményeket, sikereket kívánunk valamennyi gyermeknek!

olajipariszakszervezet.hu