A TDDSZ szolidáris

2021. július 29-én a Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete szolidaritási nyilatkozatot adott ki, amelyben támogatja a július 31-ei egészségügyi demonstráció céljait. 

A TDDSZ szolidáris

A Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (TDDSZ) szolidaritást vállal a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával (MESZK) és a 2021. július 31-re meghirdetett tüntetésük céljaival.

A kormányzat néhány éve módszeresen szünteti meg a közalkalmazotti státuszt. Ez történt a kulturális intézményekben, az MTA volt kutatóhálózatában, és ez történik most az alapítványi fenntartásba átkerülő egyetemeken. A TDDSZ többször felszólalt az ellen, ahogyan a magyar törvényhozás szisztematikusan veszi célba az elmúlt időszakban azokat az embereket, akik − általában éhbérért − szolgálják a magyar kultúrát, oktatást és tudományt. Ugyan szégyenteljesen alacsony bérszínvonalon, de korábban biztosítva volt egy közalkalmazotti életpálya, amelyet — a kormányzati ígéretekkel ellentétben — semmilyen más életpályamodell nem váltott fel azóta.


Most az állami egészségügyet és az állami egészségügyi dolgozókat sodorja bizonytalanságba az új szolgálati jogviszony, és vezet − a MESZK felmérése szerint − ahhoz, hogy egyre kevesebb szakdolgozó látja el az egyre sokasodó feladatokat.


Várunk minden TDDSZ tagot és a magyar egészségügyért aggódó állampolgárt 2021. július 31-én 10.00-kor Budapesten, a Hősök terén!

TDDSZ Elnökség