15 százalékos béremelés a BKV-nál

2022. január 13-án megszületett a BKV 2022. évre szóló bérmegállapodása, amely átlagosan 15 százalékos mértékű alapbérfejlesztést, illetve számos kedvezményt tartalmaz. Jáger István, a LIGA Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetségének elnöke értékelte a megállapodást.  

15 százalékos béremelés a BKV-nál

Jáger István a LIGA Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetségének elnöke elmondta, a 2022. évi bérmegállapodás forrását a főváros 2021 június 3-i bérpolitikai megállapodásban rögzítette. Ebben az szerepel, hogy a bérfejlesztésre fordítható bértömeg forrását 15% mértékig a főváros biztosítja a tulajdonában levő és közszolgáltatási szerződéssel rendelkező cégeknek.

Arra a kérdésre, hogyan született ez a megállapodás, hiszen a fővárosi önkormányzat korábban az állami elvonások forráshiányra hivatkozott Jáger István hozzátette, véleménye szerint a főváros több milliárdos költségvetési hiánya nem a bérfejlesztések miatt állt elő. A szakszervezeti álláspont szerint a főváros valójában 19,1 százalékos bértömegnövekedést kellett volna, hogy biztosítson, hiszen a bérpolitikai megállapodásban az szerepel, hogy a minimálbér és a garantált bérminimum növelésének százalékos arányának átlagát kapják meg a vállalatok. A főváros azonban a 15 százalék feletti résztől, a finanszírozási problémái miatt elhatárolódott. A megállapodás szerint a munkáltató 15%-os béremelést automatikusan garantál, a fölötte levő rész esetén pedig további egyeztetést folytatnak a felek.

Azt meg kell jegyezni – folytatta Jáger István, hogy a BKV-nál a bértárgyalásokra valamennyi szakszervezetet aztért hívta meg a munkáltató, mert figyelembe vette a LIGA konföderáció és a főváros által kötött nyilatkozatot. Továbbá fontos, hogy ez a 15%-os bérfejlesztés ez a 2020 éves alapbérekre vetített összeg, 2021-ben nem volt bérfejlesztés, volt tehát egy elmaradás, amelyet figyelembe kell venni a megállapodás értékelésénél. A jelen tárgylás tehát nem a béremelés mértékéről, hanem a belső elosztási és felosztási elveiről folyt – húzta alá a szakszervezeti vezető. A BKV szakszervezetei egyértelműen azt deklarálták, hogy a 15 százalékos bértömeg növekedés teljes összegét alapbéremelésre, illetve a külön megállapodásban rögzített pótlékok emelésére kell fordítani, és ezt a munkáltatóval közös egyeztetés alapján végül is sikerült egy megállapodás keretében rögzíteniük.

Arra a kérdésre, hogy a munkavállalók hogyan értékelik a megállapodást, a szakszervezeti vezető elmondta, az emberek már várták, és természetes elvárás volt a szakszervezetek felé hogy legyen béremelés, ezért örülnek a megállapodásnak. Ugyanakkor a fentiek miatt nem teljes az öröm, mindenesetre siker, hogy a 15%-ot sikerül alapbértesíteni. Főleg úgy, hogy a közlekedés üzemből adódóan az alapbéremelésre még pótlékok is kerülnek azoknál az állománycsoportoknál, akik folyamatos műszakban dolgoznak. Ezáltal ez nem 15%-os, hanem jóval magasabb százalékos jövedelemnövekedést eredményez.

A kollektív szerződésben rögzített pótlékok emelése mellett a jutalomalap is tizenöt százalékkal nagyobb mértékben kerül kifizetésre. Ez azokat érinti, akik ebben az évben például törzsgárda kifizetést kaptak vagy balesetmentes közlekedést megfelelő kilométerét teljesítik. A megállapodás további pozitívumai, hogy a BKV-nál eltöltött idő elismeréseképpen 2021-ben bevezetett „Budapest-pótlék" mértéke 15 százalékkal emelkedik, 15 százalékkal nő a diplomás munkakörben foglalkoztatottak bérminimuma, a jutalom alap 15 százalékkal, 195 000 Ft-ra emelkedik illetve a munkavállalók 2022-ben is jogosultak az év végi egyösszegű juttatásra, melynek összege 20 ezer forintra emelkedik.

l-