Bérmegállapodás a BKK-nál

2022. január 13-án megszületett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2022. évre szóló bérmegállapodása is. Buzásné Putz Erzsébet, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének elnöke  értékelte a megállapodást, és hozzátette, valójában két megállapodás született. A BKV mellett a BKK-nál is jelentős mértékű bérfejlesztésről tudtak megállapodni. 

Bérmegállapodás a BKK-nál

Buzásné Putz Erzsébet elmondta, a BKK megállapodás része, hogy lehetővé vált egy új munkaköri rendszer bevezetése. Az új struktúra munkavállaló‑központú javadalmazási, ösztönzési és képzési rendszer kialakítását teszi lehetővé, ami segíti a teljesítményalapú differenciálást, és láthatóvá válik az egyéni karrierút lehetősége is. 

A BKK megállapodás 13,5 százalékos alapbérfejlesztést tesz lehetővé, viszont további másfél százalék differenciált béremelés történik, vezetői döntés alapján - tette hozzá a szakszervezeti vezető. A megállapodás további munkavállalóknak kedvező előírásokat is tartalmaz, például 2022. január 1-jei hatállyal a jubileumi jutalomösszegek 50 ezer forinttal emelkednek, vagy az egyik aláírt pont szerint– bizonyos feltételek között – a prémium beépülhet az alapbérbe. Minden munkavállaló az éves rendes szabadságán túl, további egy nap szabadságot kap 2022-ben.

l-