15 százalékos béremelés a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.-nél

A budapesti közszolgáltatást ellátó cégek munkavállalói (hulladékgazdálkodás, kertészet, köztisztaság, közületi kéményseprés, távhőszolgáltatás, temetkezés) átlagosan 15 százalékos mértékű bérfejlesztésben részesülnek 2022-ben – tájékoztatta honlapunkat Lázár Lászlóné, a Főtáv Dolgozók Szakszervezetének elnöke a 2022. január 25-i bérmegállapodás aláírása után.

15 százalékos béremelés a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.-nél

Lázár Lászlóné elmondta: - December 16-án kezdtük el a bértárgyalást a HVDSZ2000 , az FDSZ és a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. képviselőivel. A munkáltató közölte, hogy minden egyes divízióra vonatkozóan 15%-os általános bérfejlesztést kíván végrehajtani a társaságnál. A tulajdonos bejelentette, hogy a bérszövetséggel aláírt megállapodás szerint nem tud nagyobb béremelést biztosítani a közfinanszírozott cégeknek, így az önkormányzat a munkáltatót arra utasította hogy 15% os bérfejlesztést hajtson végre - ennek fényében kezdődtek el a tárgyalások.

A szakszervezetünk, a Főtáv Dolgozók Szakszervezete saját javaslatot dolgozott ki a 15 százalék felosztására. Egész januárban tárgyaltunk a bérmegállapodásról, azonban a szakszervezeti oldalon nem volt egységes az állaspont. A Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete (HVDSZ 2000) az 25%-os bérfejlesztést szeretett volna végrehajtani a saját területén, ezért kollektív munkajogi vitát kezdeményezett. A HVDSZ követelése az volt, hogy azoknál a társaságoknál, ahol volt az előző évben béremelés, a 2022-es mértéket csökkentsék le, így hat százalékkal kevesebb béremelést kaptak volna a Budapesti Temetkezési Intézet és a Főtáv dolgozók. Csak hosszú tárgyalás után sikerült meggyőznünk a HVDSZ2000 szakszervezet képvielőjét, hogy közös javaslat szükséges.

A Főtáv Dolgozók Szakszervezete ekkor újra átdolgozta a saját javaslatát, és a munkáltatóval egyeztette a megvalósítás forrásigényét. A munkáltatónak az volt az elvárása, hogy február 7-én, amikor a januári béreket fizeti, már a megemelt béreket kapják meg a munkavállalók. Végül annyit tárgyaltunk és egyeztetünk, hogy 2022. január 24-én sikerült a HVDSZ2000-rel is megállapodásra jutni.  

2022. január 25-én minden szakszervezet aláírta a bérmegállapodást. A megállapodás öt bérkategóriát állapított meg. Az első kategória az osztályvezetői, üzemvezetői szint, vagy a felett beosztott munkavállalók, a második kategória a csoportvezető, vagy azzal egy besorolásba eső munkavállalók szintje. További kategóriának határoztuk meg a szellemi munkakörökben dolgozó munkavállalókat, a fizikai munkakörben dolgozó munkavállalókat, illetve a társaság működése szempontjából kritikus munkakörben vagy hiányszakmában dolgozó olyan (fizikai) munkavállalókat, akiket nagyon nehéz pótolni a munkaerőpiacról.

Az általános béremelésként az első vezetői kategóriában 8 százalékot, a csoportvezető kategóriában 14%-százalékot, a szellemi munkaköröknél 14 és fél százalékot, a fizikai munkavállalóknál 15 százalékot, illetve a hiányszakmák esetében 18 százalékos emelést határoztunk meg. Ezen belül meghatároztuk a minimum és a maximum adható összegeket is.

Ahhoz ragaszkodtunk, hogy tíz százaléknál senki ne kapjon kevesebbet a cégünknél, de az átlagtól a következőképpen lehet eltérni: a fizikai dolgozóknál 12-től 19 százalékig a hiányszakmák esetében pedig 12-től 25 százalékig.

Szeretném még elmondani, hogy a megállapodás részeként a cafeteriát is egységesítette a munkáltató, minden munkavállaló egyösszegű juttatást kap. Ez a korábban a Fővosi Köztisztasági Felügyeletnél (FKF) kapott összeget veszi alapul, ezért ez a további társaságoknál jelentős emelést jelent. 

Továbbá az FKF-nél már bejáratott Budapest pótlékot a munkáltató kiterjesztette a többi cégre – ez is sokkal magasabb összeg annál, mint amit korábban kaptak az ott dolgozó munkavállalók.

A Fővárosi Temetkezési Intézetnél a Budapest pótléknak átnevezett hűség bónuszt a munkáltató újra visszarendezte, mert ennek az összegnek a Budapest pótlékba helyezése jelentős jövedelemcsökkenést jelentett volna a dolgozóknak. (Ma mind a Budapest pótlékot, mind a hűség bónuszt megkapják az itt dolgozó munkavállalók).

A bérmegállapodásba szükségesnek láttunk azt is beletenni, hogy február 15-től megkezdjük a különböző divízióknál lévő bérszerkezetek egységesítését. Ezt április 30-ig szeretnénk végrehajtani. Ugyanis a korábbi vállalatoknál olyan pótlékok is léteznek, amelyeket alapbéresíteni lehet. Meggyőződésem, hogy a munkavállalóknak az a leginkább kedvező, ha az alapbérük magasabb, és erre jönnek rá a törvény által előírt, vagy a speciális pótlékok. Most ez a munka következik a szakszervezetek és a munkáltató részére. Bízom benne, hogy mindezt végre tudjuk hajtani, hiszen ennek elérése nagy segítség lenne a munkavállalóknak.

A bérfejlesztésről szóló megállapodásba még az is belekerült, hogy fél év elteltével szeretnénk egyeztetést folytatni a bérfejlesztés végrehajtásának tapasztalatairól, hogy lássuk, hogyan alakultak a bérek, illetve, hogy sikerült-e betartani a megállapodásban rögzített szabályzatokat. Például a hiányszakmákat sikerült-e megfelelően kezelni. Szeretnénk, ha az itt dolgozó munkavállalók sokáig maradnának a cégnél.

Végül szeretném elmondani, hogy a munkavállalók körében nagy örömet okozott ez a bérfejlesztési mérték, a különböző társaságoknál lévő munkavállalók köszönetüket fejezték ki mind a munkáltatónak, mind a szakszervezetnek a megállapodás tető alá hozásáért. Személy szerint én nagyon örülök, és a szakszervezetünkben is nagyon örülnek a munkavállalóink. Mindez meglátszik a taglétszámunkon is, nemrég csatlakoztak hozzánk a temetőben dolgozó munkavállalók, de más területekről is keresnek minket.

k.l.