Zárnak a JOGpontok

2022. január 31-én zárulnak az európai uniós támogatásból megvalósuló, ingyenes jogi segítségnyújtást biztosító JOGpontok projektek. A projekt 122 ezer ügyfélnek közel 156 ezer ügyben adott tanácsot.

Zárnak a JOGpontok

 A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében „A jogszerű foglalkoztatást célzó szolgáltatásnyújtás támogatása” elnevezésű, a GINOP-5.3.3-18 számú konstrukcióban, a projektek regionálisan és összehangoltan teljesítették a kitűzött mérföldköveket, melyekben a LIGA Szakszervezetek konzorciumi partnerként vett részt a régiókban.

A JOGpontok projektek megvalósítói országos munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek – LIGA Szakszervezetek, ÁFEOSZ-COOP Szövetség, IPOSZ, OKISZ, KISOSZ, Munkástanácsok Országos Szövetsége, ÉSZT,– a konstrukcióban 2019. május 2-ától működtették a projekteket.

A JOGpontok projektek megvalósítása során INGYENES és ANONIM jogi szolgáltatást vehettek igénybe az érdeklődők, a JOGpontok irodákban személyesen, vagy elektronikus felületeken, illetve telefonos platformokon a konvergencia régiókban, munkajog, társadalombiztosítási jog, cégjog és adójog területén.

2022. január 31-éig országos szinten több mint 122 ezer ügyfél, közel 156 ezer ügyben kereste fel a szolgáltatást.

A projektek másik pillére a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat (MTVSZ) volt, mely hozzájárult a kollektív munkaügyi kapcsolatok működéséhez; a most zárult projektszakaszban összesen 115 eljárás valósult meg.

A projektről további információk és elérhetőségek a www.jogpontok.hu oldalon olvashatóak.

A LIGA Szakszervezetek tagságának a továbbiakban is biztosítjuk saját ingyenes jogsegélyszolgáltatásunkat.

 LIGA Szakszervezetek