Megállapodás Móron

2022. február 23-án az ESAB-Mór Hegesztőanyaggyártó Kft. és a LIGA – Ifjúsági Munkás Érdekvédelmi Szervezet ESAB-HÉSZ Szakszervezeti Csoportja 11,5 százalékos átlagbér emelésben állapodott meg, amely béremelés január 1-i hatállyal, visszamenőleg érvényes.  

Megállapodás Móron

Dr. Bognár Ferenc, a LIMÉSZ elnöke elmondta, a móri céggel a tárgyalások már november óta folytatódtak, hosszú tárgyalások után sikerült a munkáltató javaslatát két számjegyűje feltornászni. Hozzátette, az alapbéremelés differenciáltan valósul meg, minimum 10,5 százalék kapnak a munkavállalók, de legalább – az alsó kereseti sávban - 37 ezer forintot. Az, az ezen összeg fölötti rész felosztásáról a munkáltató rendelkezik.

A szakszervezeti vezető hozzátette: -"Elmentünk a falig, de a végső tárgyalások során a követeléseinket lejjebb kellett engednünk, annak érdekében, hogy megállapodás születhessen. A megállapodás létrehozásában kulcsszerepet vállaltak a helyi csoport vezetői, Varga Tamás, Horváth Péter és Szemes János, akik állhatatossága nélkül szerényebb eredményeket értünk volna el."  

A megállapodást az aláírás után a munkáltató munkásgyűlésen hirdette ki.

k.l.