11 százalékos béremelés a Bentelernél

Február végén írta alá a munkáltató azt a megállapodást, mely 2022. február 15-én született, és amelyet a Motorben Liga Szakszervezet a móri Benteler Autótechnika Kft.-vel kötött a 2022. évi bérfejlesztésről. A megállapodás szerint az alapbéremelés mértéke átlagosan 11 százalék.

11 százalékos béremelés a Bentelernél

A megállapodás szerint a munkáltató általános, differenciált béremelést hajt végre januárra visszamenőleges hatállyal. A bérfejlesztés mértéke átlagosan 11 százalék, ugyanakkor az órabéres állomány körében 11,5, a havibéres állomány körében átlagosan 10 százalék.

A megállapodás kimondja, hogy követendő célnak tekinti az alapbéremelés minimumának és maximumának meghatározását, ennek révén biztosítva azt, hogy minden munkavállaló, szolgálati évektől függetlenül jelentősé mértékű alapbéremelésbe részesüljön.

A megállapodás részletezi, hogy az órabéres állomány körében minimum 8%, maximum 14 alapbéremelés, a havibéres állomány körében minimum 8, maximum 12 százalék emelés adható.

Az egyéb juttatási rendszerek változatlanul hatályban maradnak.

A megállapodást létrejöttét dr. Bognár Ferenc regionális referens segítette, a megállapodást a szakszervezet részéről a vállalatnál működő szakszervezet elnöke, Fogarasi Csaba írta alá. 

l-