Adománygyűjtés a Jabil tiszaújvárosi gyárában

A JABIL Circuit Kft. és az Elektronikai Dolgozók Szabad Szakszervezete a tiszaújvárosi gyárban támogatja az ukrán munkavállalókat és a családtagjaikat, erről 2022. március 24-én közleményt adott ki. 

 

Adománygyűjtés a Jabil tiszaújvárosi gyárában

A kialakult ukrán háborús helyzet közvetlenül és sok esetben személyesen is érinti a JABIL tiszaújvárosi gyárában dolgozókat. Több, mint 250 ukrán munkavállaló dolgozik jelenleg gyárunkban.

A háború első hírére az Elektronikai Dolgozók Szabad Szakszervezete kerekasztal megbeszélést kezdeményezett a gyárvezetéssel, felajánlva mindennemű együttműködést és segítséget a rászorulóknak.

Azonnali adománygyűjtést kezdeményeztünk a gyár területén. A ruhaneműket, tartós élelmiszereket, higiéniai termékeket külön raktárban gyűjtjük, szortírozzuk és juttatjuk el a rászorulóknak a gyár vezetése és a logisztikai vezetők segítségével.

A helyi dolgozói adományokon kívül Európa számos országából kapjuk a tárgyi és pénzügyi támogatást. Az ELDOSZSZ külön pénzbeli gyűjtést is szervez az ukrán illetőségű tagjainknak és családtagjaiknak.

Az itt dolgozó ukrán munkavállalók családtagjai, akik már Magyarországon vannak, a JABIL és az ELDOSZSZ összefogásával hozzájutnak a számukra szükséges adományokhoz; lakóhelyet biztosítunk számukra, segítséget nyújtunk a menekült státusz megszerzéséhez, az alapvető orvosi szolgáltatáshoz, a mielőbbi munkahelyi, óvodai, iskolai, ellátáshoz, sok esetben pedig a pedagógiai szakszolgálat biztosításához.

A határon átérkezőknek transzfert biztosítunk a mielőbbi biztonságos szálláshoz jutáshoz.

A Tiszaújváros Polgármesteri hivatal, megkeresésünkre, biztosítja a városi művelődési ház egyik termét heti egy alkalommal 4 óra hosszára a már a városunkban élő és Jabil érítettségű ukrán menekültek számára. Itt tudnak egymással kapcsolatot tartani, saját közösségi teret kialakítva.

A JABIL európai vezetősége felkereste a tiszaújvárosi, a lengyelországi és ukrajnai gyáregységeket. Átmeneti otthonukban látogatták meg és támogatásukról biztosították az átmenekült családokat. Személyes köszönetüket fejezték ki az eddig megtett intézkedések és segítségnyújtás miatt mind a gyárvezetésnek, mind az ELDOSZSZ elnökének.

Az adományok gyűjtése folyamatos, az önzetlen segítségnyújtás mind a JABIL, mind az ELDOSZSZ részéről kitart mindaddig, amíg szükség van rá.

Ezúton köszönjük a JABIL dolgozóinak és az ELDOSZSZ tagságának az önzetlen és időt energiát nem kímélő támogatást.

Herbák Istvánné 

ELDOSZSZ elnök