LKDSZ: kétszámjegyű béremelés

Az alsó bérkategóriákban 14 százalékos béremelést, pótlékemelést és megőrzött törzsgárda jutalmat sikerült kiharcolnia a Logisztikai és Könnyűipari Dolgozók szakszervezetének a FESTO-AM Kft.-vel folytatott bértárgyalásokon 2022. március 24-én.

LKDSZ: kétszámjegyű béremelés

Közel két hónap és hat tárgyalási forduló után, március 24-én a szakszervezet aláírásra javasolja a megállapodást. Erről és a bejelentés visszhangjáról kérdeztük az LKDSZ elnökségét, Trembulyák Péter elnököt, valamint a két alelnököt, Kósa Jánost és Perger Lászlót.

-Hogyan értékelnétek a megállapodást?

T.P.: Mindenképpen sikeres tárgyaláson vagyunk túl. Ha reálisan nézzük, a maximumot hoztuk ki belőle. A jelenlegi helyzetben, amikor a szomszédunkban háború dúl, az energiaellátás bizonytalan és az ellátási láncok ennyire sérülékenyek, egy ekkora mértékű emelés mindenképp bizonyíték arra, hogy jó irányba tart a szakszervezet!

- Számszerűsítve mit értetek el?

K.J.: Többsávos emelésre tettünk javaslatot. A legtöbb dolgozót érintő sávban, 350 ezer forint alapbérig, 14% átlagos bérfejlesztést alkudtunk ki, melyből 10% fix, míg a fennmaradó 4% az egyéni teljesítmény függvényében differenciálható. 500 ezer forintig 11,5% ( 8% fix, 3,5% differenciálható) 500 ezer fölött pedig 8% (5% fix, 3% differenciálható). A szellemi állomány ugyanilyen mértékű emelést kapott, viszont az esetükben a differenciálás mértéke nagyobb.

-Mennyire volt nehéz megkötni a megállapodást?

P.L.: (mosolyog) Nem volt könnyű. Szorított minket a határidő, de semmiképp sem fogadtunk volna el ennél kevesebbet, csak amiatt, hogy kifutunk a határidőből. Ráadásul Péter Székesfehérváron lakik, számára logisztikailag sem kis feladat volt beütemezni a tárgyalási fordulókat. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, joggal vagyunk meggyőződve arról, hogy jó csapatot alkotunk! Az elnökségben, beosztásom okán is, én képviselem a szellemi dolgozókat, ami nem könnyű feladat. Nem is térnék ki most erre, mert ez egy komplett tanulmány lenne. Összességében elégedettek lehetünk.

T.P.: Amellett se menjünk el szó nélkül, hogy az egyedülállónak mondható törzsgárda-jutalmat is sikerült megvédeni.

- Mitől egyedülálló?

T.P.: 5 ledolgozott év után, a 10. évig félhavi, 10-15 között egyhavi, 15 év után évi másfél havi alapbér kerül kifizetésre minden évben a novemberi bérrel. Ez érthetően nagyon fontos juttatás mindenkinek. Mondhatjuk, számunkra ez a “vörös vonal” a tárgyalásokon.

P.L.: Ne feledkezzünk meg a pótlékok emeléséről sem! A négyműszakos kollégák műszakpótlékját sikerült 5%-kal megemelni. Ez egyaránt vonatkozik a nappali és az éjszakai műszakokra, így a havi jövedelmük ennyivel magasabb lesz.

K.J.: A kollektív szerződésben rögzített 300 óra túlmunka fölötti, egyéni megállapodásban végzett túlórák pótlékját is sikerült 10%-kal megtoldani.

- Milyen légkörben folytak a tárgyalások?

T.P.: Rendkívül korrekt volt a vállalat hozzáállása. Az első perctől kezdve konstruktívan és a megállapodás mellett elkötelezve tárgyaltak! Elmondhatjuk, hogy baráti volt a légkör, ami egy üdítő színfolt a munkáltatók között.

K.J.: Megjegyzem, a megalakulásunktól jó viszonyt ápolunk a cégvezetéssel. A kezdetektől fogva biztosítják a működésünk feltételeit, a törvényben garantáltak fölött is! Az ügyvezetőnk első reakciója is sokatmondó volt, amikor bejelentettük a megalakulásunkat. Azt mondta, tisztában van azzal, hogy az érdekeink ellentétesek, de ha mindketten azon dolgozunk, hogy a munkavállalóinknak jó legyen, abból a vállalat is profitál! Külön köszönet a Liga szakszervezeteknek is a folyamatos támogatásért!

P.L.: Arról se feledkezzünk meg, hogy a tagságunk nélkül nem sikerült volna ismét ilyen jó alkut kötni. Köszönjük minden kollégának, aki segített minket a támogatásával!

 -Köszönöm a beszélgetést és további sok sikert kívánok!

A képen  Kósa János (oldalt) és Trembulyák Péter