MTSZSZ bérmegállapodások Cegléden és Bonyhádon

2022. március 29-én Buzásné Putz Erzsébet, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete elnöke arról adott tájékoztatást, hogy tagszervezetinél sikerült bérmegállapodást kötniük Cegléden az Infineon Technologies Kft.-vel és Bonyhádon az Eurostyle Systems Bonyhád Kft.-vel.

MTSZSZ bérmegállapodások Cegléden és Bonyhádon

Cegléd

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által kötött megállapodás értelmében Cegléden 2022. április 1-étől kerül sor a bérfejlesztésre. A felek megállapodtak abban, hogy a termelésben foglalkoztatott direkt munkavállalók átlagosan 15 százalékos béremelésben részesülnek, továbbá átlagosan 13 %-os bérfejlesztést hajt végre a munkáltató az indirekt (irodai) dolgozók körében.

Az Infineon Technologies Cegléd Kft. elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozik, félvezető modulok szerelését és mérését végzi. A kezdetben 37 fővel működő társaság ma Cegléd és vonzáskörzetének meghatározó, több mint 1200 főt foglalkoztató, folyamatosan növekvő vállalata. Az MTSZSZ 2018 óta végzi érdekvédelmi tevékenységét a vállalatnál.

 

Bonyhád

Több egyeztetést követően létrejött a bérmegállapodás az MTSZSZ és az Eurostyle Systems Bonyhád Kft. között is. A megállapodás alapján 2022. április 1-től valósul meg a több elemből álló bérfejlesztés, amelynek célja a munkabérek versenyképességének javítása a helyi munkaerőpiacon, az elvándorlás csökkentése, a teljesítmény ösztönzése, a kompetenciák javadalmazása.

  • Az alapbéremelés mértéke 7, 5 %
  • A direkt dolgozók havi prémiuma bruttó 55.000 Ft-ra növekszik
  • Jelenléti bónusz mértéke 150 000 Ft, amely év végén egy összegben kerül kifizetésre és 0-12 nap hiányzás között sávosan változik 50 % - 100 % - 150 % mértékben.
  • Évvégi bónusz mértéke 150 000 Ft (az adott évi terv eredményének teljesülése szerint.)

Az Eurostyle Systems Bonyhád Kft. a járművek beltéri elemeinek gyártására specializálódott, kiemelten a prémium kategóriájú gyártási sorozatok bőrkasírozott alkatrészeire.

mtszsz.hu