Ülést tartott az Ifjúsági Bizottság

2022. június 8-án tartotta ülését a LIGA Szakszervezetek Ifjúsági Bizottsága.

Ülést tartott az Ifjúsági Bizottság

A LIGA Szakszervezetek székházában megtartott ülésen a Bizottság tagjai és állandó meghívottak vettek részt. Az ülést Dudás Roland (fényképünkön) nyitotta meg, aki köszöntötte a LIGA Szakszervezetek ülésen megjelent elnökét.

Doszpolyné dr. Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek elnöke köszöntötte az ülés résztvevőit, és ismertette az országos érdekegyeztetés különböző fórumait (VKF, OKÉT, NGTT). Részletesen elmondta, hogy melyik fórumon milyen témákat tárgyalnak és melyek a részvétel feltételei. A LIGA Szakszervezetek mindhárom fórumon képviselteti magát. Mészáros Melinda beszámolt az aktuális ügyekről is, valamint felajánlotta, hogy a Bizottságnak kérdése van, akkor arra személyesen is válaszol, akár a következő ülésen is.

 A következő napirendi pont az Ifjúsági Bizottság 2022. évi rendezvénye volt, amely 2022. szeptember 1-2 án, Gárdonyban kerül megrendezésre. A rendezvény előrelátható napirendje; első nap 3 előadás blokk lesz, az elsőben egy bemutatkozás, a délutáni kettőben egy előadó tartana workshopot szakszervezeti kommunikáció témában. A második napon délelőtt 2 blokk következik, melynek keretében videó kerül leforgatásra.  A videóval kapcsolatban az a megállapodás született, hogy jó lenne, ha valamilyen formában mindenki részt tudna venni benne. A videóra az ötleteket június 30-ig gyűjti a Bizottság.

Ezt követően a résztvevők tárgyalta „A legifibarátabb szakszervezet” díjról, amelyet az előző 4 éves ciklus bizottsága határozott el, de a díj odaítélésének és feltételrendszerének pontosítása még nem történt meg, erről még a későbbiekben tárgyal a Bizottság.

A résztvevők tárgyaltak a Bizottság megjelenési felületeinek kibővítéséről, azokról a technikai akadályokról, amelyeket meg kell oldani a hatékonyabb kommunikáció érdekében.

A résztvevők megállapodtak abban, hogy a következő bizottság ülés a rendezvény második napjának végén kerül majd megtartásra.

d-r-