Köszöntjük a Vasutasokat!

72. Vasutasnap – Kiváló dolgozók elismerésével, film- és könyvbemutatóval ünnepelt a 150 éves GYSEV Sopronban.

A 72. Vasutasnap alkalmából csütörtök délelőtt rendezték meg a GYSEV Zrt. központi ünnepségét.

  • A vasúttársaság számára különleges az idei év, hiszen a GYSEV 2022-ben ünnepli alapítása 150 éves évfordulóját.
  • A vasutasnapi rendezvényen elhangzott: idén GYSEV150 logó, sütijegy és GYSEV150 desszertek, GYSEV150 emlékmozdony és alkalmi postabélyeg is emlékezteti az utazóközönséget kerek évfordulóra, rövidesen pedig teátrumvonatok közlekednek Győrből és Sopronból Szombathelyre.

A jövőről

A vasutasnapon Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára beszédében hangsúlyozta: a körülöttünk zajló események, a klímaváltozás, a járványok, a háború, és az átalakult energiapiac mind-mind abba az irányba mutatnak, hogy egyértelműen a villamosított, kötött pályás, fenntartható közlekedésé a jövő, mind az áru- mind pedig a személyszállításban.

A GYSEV rendkívül fontos szerepet tölt be az ország közlekedésében, a kormány pedig a jövőben is fontos fejlesztéseket tervez a GYSEV hálózatán. A tervek szerint a Sopron – Budapest és a Szombathely – Budapest InterCity-forgalmak lebonyolításához vadonatúj, korszerű alacsonypadlós klimatizált villamos motorvonatok szerezhet be a vasúttársaság. További fontos projekt a Kőszeg – Szombathely vonal villamosítása, valamint a zalaszentiváni deltavágány megépítése.

350 oldalas ünnepi kötet

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója köszönetet mondott a cégcsoport munkatársainak a színvonalas munkájukért, kérve, hogy a jövőben is hasonló elhivatottsággal dolgozzanak a társaság fejlődéséért.

A vasutasnapi ünnepségen láthatta először a közönség a GYSEV történetét feldolgozó kisfilmet, valamint „A Győr-Sopron-Ebenfurti vasút képes kronológiája” című kötetet. A könyv szerzője, Tóth Sándor, illetve Kövesdi Szilárd, a GYSEV elnök-vezérigazgatója dedikálta az első példányt, amelyet átadtak Vitézy Dávid államtitkárnak.

A könyv, amely rengeteg térképpel, fotóval, kordokumentummal illusztrálva csaknem 350 oldalon mutatja be a rendkívül színes, nehézségekben és sikerekben is gazdag GYSEV-történelmet, néhány nap múlva megvásárolható lesz a GYSEV webáruházában. A 72. Vasutasnap alkalmából kitüntetéseket, elismeréseket is átadtak a GYSEV cégcsoport munkatársainak.

link: https://www.kisalfold.hu/helyi-gazdasag/2022/07/72-vasutasnap-kivalo-dolgozok-elismeresevel-film-es-konyvbemutatoval-unnepelt-a-150-eves-gysev-sopronban-fotok