Szakszervezeti nap Szegeden

2022. augusztus 13-án az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezete Szakszervezeti nyílt napot tartott Szegeden. A LIGA Szakszervezetek elnökének, Mészáros Melindának részvételével zajló szakmai rendezvényt stand up fellépő, élőzene, valamint sörkereső geocoaching színesítette. 

Szakszervezeti nap Szegeden

Nyisztor Margaréta, az ÉMFSZ társelnöke (képünkön) elmondta, az ÉMFSZ majd tíz éves működése során a szakszervezet népszerűsítése kizárólag a munkavállalók között, valamint a szakszervezet által működtetett közösségi médiában történt. A szakszervezet azonban – látva az elmúlt időszak hazánk történéseit és a magyarországi szakszervezeti tagsági adatokat – személyesebb formában szeretett volna találkozni a tagokkal és a munkavállalókkal.

Szakszervezetünk az élelmiszer gyártás-. és feldolgozás iparágban tevékenykedik, ezért a helyszínül a Szegedi Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakgimnázium sportcsarnokát választottuk.

A rendezvényre a munka világban eligazodást segítő tájékoztató ajándék füzetekkel brosúrákkal készültünk, ezt, reményeink szerint a rendezvény után is használni tudják a résztvevők. Továbbá a rendezvényen jelenlévő jogászok és szakszervezeti tisztségviselők válaszoltak az általános vagy célirányos kérdésekre. A meghívott más iparági szakszervezeti képviselők pedig kötetlen beszélgetésekben, szakszervezeti szempontból elemezték a az általuk képviselt szakmákat.

A program első részében Dr. Szabó-Zsura Brigitta tartott munkajogi tájékoztatót. Sajnos az oktatásban nagyon keveset foglalkoznak ezzel a területtel, holott szükségük van erre a munkavállalóknak, azoknak, akik kikerülnek a munka világába, de, tegyük hozzá, azoknak is, akik már jó pár éve munkavállalók.

A komoly és fontos témák után könnyedebb hangvételű műsorszámokkal folytatódott a rendezvény. A mindennapi gondokat egy rövid időre elfeledtete jól sikerült Stand Up előadásával Kertész Ricsi, az az „Ricsifiu" (képünkön). Ezt követte az élőzenés Retro Party.

Ezt követően a rendezvényre látogató ÉMFSZ aktív tagsággal rendelkező résztvevők és a rendezvényen újonnan belépő tagok között egy-egy ajándékcsomagot sorsoltunk ki.

Nyisztor Margaréta hozzátette: a legizgalmasabb kezdeményezésünk a geocaching feladványunk volt. Az általunk megadott GPS koordináta a rendezvény helyét határozza meg. Ezt követően a rendezvény résztvevőinek lehetősége volt a GPS koordináta szerint kincset keresni. Ez egy elrejtett, sörökkel teli hordó volt.

-m