Online térben az ifjúság

2022. szeptember 1-2. között került megrendezésre a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának Ifjúsági Bizottságának a rendezvénye a „Szakszervezetek a Helyreállításért” projekt keretében „Szakszervezetek az online térben” címmel, Gárdonyban.

Online térben az ifjúság

2022. szeptember 1-én megnyitóval kezdődött a program, amelynek keretében Czövek János, a LIGA Szakszervezetek társelnöke köszöntötte a jelenlévőket. Előadásában ismertette a konföderáció országos érdekegyeztetésben végzett tevékenységét, majd felhívta a figyelmet a fiatal munkavállalók megszólításának fontosságára.

20220901_140039.jpg [md-600]

A gondolatmenetet folytatva utána Dudás Roland, az Ifjúsági Bizottság vezetője mutatta be a résztvevőknek a LIGA Szakszervezetek felépítését, illetve az Ifjúsági Bizottság elhelyezkedését a LIGA rendszerében. Továbbá beszélt az ifjúságot érintő nemzetközi lehetőségekről és a bizottság korábbi munkájáról. A délelőtt további részében Hangonyi Adrienn moderálásával a résztvevők bemutatkozása következett játékos, interaktív formában.

20220901_135954.jpg [md-600]

Ebéd után Boroznaki Gergő marketingkommunikációs szakember előadásaival folytatódott a program 3 részben. Az első blokkban a kommunikációs tervezés alapjairól volt szó, majd egy social média körkép következett, amelynek keretében a jelenleg népszerű közösségi platformokat, azok előnyeit és hátrányait mutatta be.

20220901_140048.jpg [md-600]

A második részben az online tartalomkészítés gyakorlatáról esett szó, utána az influencer kifejezés fogalmi meghatározása következett és bemutatta, hogy milyen esetekben érdemes influencerek segítségét igénybe venni online információközléshez. Valamint elmondta az influencerek kiválasztásának legfőbb szempontjait. Az utolsó blokkban konkrét Instagram és TikTok tippeket kaptak a jelenlévők. Az előadások konklúziója az lett, hogy bár jelenleg a social média középpontjában inkább az egyének állnak, de a jövőre tekintettel a szakszervezeteknek is érdemes lenne valamilyen formában megjelenni, a jövő generációját könnyebben lehetne ezeken a platformokon megszólítani.

20220901_114029.jpg [md-600]

A második napon egy szervezési videó forgatása következett Kozák László vezetésével. Először villáminterjúk készültek a tanfolyam résztvevőivel, ezzel párhuzamosan pedig kisebb csoportokban gyakorolták a videóhoz szükséges jeleneteket. A forgatás nagyon jó hangulatban telt el, befejezésül egy olyan részlet került leforgatásra, amelyen a rendezvény minden résztvevője szerepelt.

20220902_104327.jpg [md-600]

ha-