Kitelepülés kvízjátékkal Pécsett

2022. augusztus 27-én Pécsett a Szakszervezetek a helyreállításért program keretében tovább folytatódott az a munka, amelynek keretében regionális referensek a terepen hívják fel a figyelmet a szakszervezethez tartozás előnyeire.

Kitelepülés kvízjátékkal Pécsett

A kitelepülés közvetlen célja volt, hogy megszólítsa a leendő és volt munkavállalókat, hogy a szakszervezetet láthatóvá tegye egy nagy létszámú résztvevőt vonzó eseményen. Mindez augusztus 27-én Pécsett valósult meg, az EVDSZ Családi napján. A rendezvényen részt vettek az EVDSZ, a DÉDÁSZ, az ÉVISZ, a PADOSZ, MÉSZ PA, ADÉSZ, DÉMÁSZ Szakszervezet, a PH V.SZ. Szakszervezeti Bizottság, TIVISZ, MVM DSZ, Elektromos Szakszervezet, OVIT Szakszervezet, MEVISZ, VIMÉSZ, VIRÜSZ, a Komlói Fűtőerőmű Szakszervezet, ÉMÁSZ Szakszervezet, VD-DUVISZ és a Liga-Együtt Érdekvédelmi Szervezet képviselői is.

A pulthoz lépő érdeklődők két munkajogi, munkaügyi témájú kvízsort tölthettek ki, ezt követően kötetlen beszélgetés, ismerkedés folyt, amely során a felmerülő kérdésekre dr. Kerekes Edit, a LIGA Szakszervezetek regionális referense adott választ. A regionális referens elmondta, a szakszervezeti tagokat jobban érdekelték a kollektív megállapodásokkal és szakszervezettel kapcsolatos válaszok, míg a munkavállalók többségét általában a foglalkoztatási jogviszonyt érintő kérdések foglalkoztattak.

– 48-an töltötték ki a kvízt, érdekes módon, főleg hölgyek – fogalmaz Kerekes Edit –, és sokan a családjukkal együtt jöttek. Egyébként is vegyes volt az érdeklődők megoszlása, fiatal munkavállalóktól kezdve nyugdíjasokig mindenki felkereste a pultot, és nem csak szakszervezeti tagok és tisztségviselők.

– Külön örültem, hogy az emberek érdeklődtek munkajogi tárgyú Kvíz-kérdések iránt, hiszen gondolhatnánk, hogy a munkajog is csak egy száraz jogterület. Pedig valójában – valamilyen szinten – mindannyiunk életét és mindennapjait érinti.

-e