A Honvédszakszervezet 31. születésnapja a Fővárosi Állat- és Növénykertben

2022. szeptember 17-én közel ezren ünnepelték együtt a Honvédszakszervezet 31. születésnapját a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A megjelenteket Doszpolyné dr. Mészáros Melinda LIGA elnök, Czövek János a Hosz elnöke, valamint Hanga Zoltán az Állatkert szóvivője üdvözölte.

 

A Honvédszakszervezet 31. születésnapja a Fővárosi Állat- és Növénykertben

A borús időjárás ellenére reggel csoportosan érkeztek a Honvédszakszervezet által 2022. szeptember 17-re szervezett  31. éves születésnapi programra Tagjaink és azok családtagjai. 

A bejáratnál az adminisztráció ideje alatt Klopfer Szandra, Nagy Tünde, Jakubik András kollegáink nagy szeretettel fogadták a honvédségi buszokkal érkező alapszervezetek tagjait, akik szép számban vettek részt Győr, Várpalota, Tata, Székesfehérvár, Szentes és Kaposvár helyőrségekből. A főkapunál Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök válaszoltak Tagjaink kérdéseire és hasznos tanácsokkal látták el őket.

A beléptetést követően Doszpolyné dr. Mészáros Melinda LIGA elnök, valamint Czövek János a Hosz elnöke mondott rövid köszöntőt, majd Hanga Zoltán az Állatkert szóvivője üdvözölte a látogatókat és kollégáival közösen bemutatták az Állatkert újdonságait.

Itt látható az egyik legjobban szaporodó állatkerti rózsás flamingó kolónia Európában. Idén huszonhat fiókával gyarapodott a csapat, akik közül a legidősebbek még június végén, de a legtöbben július folyamán bújtak ki a tojásból.

Tagjaink az Indiai-házban tekinthették meg az oroszlán hímet, a sokak által kedvelt Basilt, aki nemrégiben érkezett vissza Budapestre tíz hónapon át tartó prágai „kiküldetése” után.

A tavaly ősszel érkezett négyméteres Eugen is nagy sikert aratott tekintélyt parancsoló külsejével.

A gyermekek nagy örömére a Honvédszakszervezet szervesében újból találkozhattak saját kedvenceikkel, a gorillával, a szibériai tigrissel, az ázsiai elefántokkal, a játékos páviánokkal, a tevékkel és a zsiráfokkal is.

Az étkezést kedvezményesen biztosította a Norvég és a Fácános Terasz, mely nemcsak a gyermekeknek, de a felnőtteknek is finom ételeket szolgált fel.

Tagjaink - mint azt többen is elmondták - kitűnően érezték magukat és jövőre a Honvédszakszervezet 32. születésnapja alkalmából is szívesen vesznek részt a jól megszokott programon. Többen érdeklődtek a következő Fővárosi Nagycirkuszi rendezvény iránt, ahol szintén családdal együtt várjuk Tagjainkat, melyről honlapunkon fogunk tájékoztatást adni.

Honv 4.jpg [md-600]

Szöveg és fotó: Hosz