A LIGA a székesfehérvári lecsófesztiválon

2022. szeptember 24-én zajlott le a székesfehérvári lecsófesztivál, amelyen a LIGA tagszervezetek közül a Honvédszakszervezet, a LIMÉSZ Denso Dolgozók Szakszervezeti Csoportja, a Győr-Moson-Sopron Megyei LIGA Szakszervezet, a Dunaferr Ifjúsági Szakszervezetet, valamint a Színházi Dolgozók Szakszervezete is bográcsot ragadott. 

A LIGA a székesfehérvári lecsófesztiválon

A fesztiválozás ötlete a LIGA Ifjúsági Munkás és Érdekvédelmi Szervezetétől ered, amely Denso Dolgozók Szakszervezeti Csoportja a fesztivált üzemi tanács és munkavédelmi képviselő jelölti kampányeseményként is szervezte. A Czibor László vezetésével felálló csapat két bográcsban is főzőtt, és az elkészült lecsóra minden szakszervezeti és nem szakszervezeti tagot is szeretettel megvendégelt. 

A fesztivál jó alkalmat teremtett arra is, hogy a régió LIGA tagszakszervezetei egymással is találkozzanak. A Honvédszakszervezet Czövek János vezetésével rotyogtatta a hagyományos lecsót.

HSZ (1280x853).jpg [md-600]

A Győriek főkostoló-mestere dr. Gyurkovics Bence volt. 

DSC_0034 (851x1280).jpg [sm-300]

A Dunaferr Ifjúsági Szakszervezetet pedig Romanoczki István fogta össze az eseményen. A szokásainktól eltérően közöljük receptjüket, az úgynevezett Martinász-lecsót.

Hozzávalók (10 főre) 

40 dkg füstölt szalonna

1 fakanál sertészsír

1 kg vöröshagyma

1,5 kg tv-paprika

1 kg paradicsom

80 dkg előfőzött bab

só, két teáskanál őrölt feketebors

1 fej fokhagyma 

1,6 kg előfőzött csülök 

-l