Kerekasztal a munkabiztonságról

"Egészségünk, munkabiztonságunk megőrzése sokkal több, mint a fizikai sérülések, balesetek elkerülése" - hangzott el a Magyar Hadtudományi Társaság Humánerőforrás-fejlesztési Szakosztálya és a Honvédszakszervezet vezetése 2022. szeptember 26-án szakmai kerekasztal beszélgetésén, amelyet a „Legyen a biztonság az első!" munkavédelmi projektről rendeztek.  

Kerekasztal a munkabiztonságról

A Nemzetvédelmi Egyetemen tartott megbeszélésen részt vettek az MHTT részéről Dr. Hegedűs Henrik általános elnökhelyettes, Dr. Krizbai János a HR Szakosztály elnöke, Dr. Újházi László ezredes tanszékvezető, Dr. Kladek András, valamint a Hosz részéről Czövek János elnök Bazsik István alelnök a Ligát Cserenyi Anna képviselte.

Ez év közepén zárult az a GINOP-5.3.5-18-2019-00101 EU támogatású projekt, melyben konzorciumi partnerként a Honvédszakszervezet és a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete szakemberek közreműködésével kutatásokat és felkészítéseket végzett az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés feltételei javítása érdekében. A munkabiztonság átfogó megközelítését különösen indokolttá tették a honvédelmi ágazat aktuális és speciális kihívásai a honvédség történelmi ívű fejlesztési feladatai és az állomány elvárásai is. 

A kerekasztal beszélgetés célja volt, hogy a projekt eredményei, tapasztalatai megismerésével átgondoljuk azokat a területeket, amelyek fejlesztésében együttműködhetnek kutatók, egyetemi oktatók. A vitaindítót követően, élénk párbeszéd alakult ki a jelenlévők között a projekt tapasztalatokról, kutatási eredményekről, a humán kockázat, a munkabiztonság, a szervezeti kultúrával összefüggésben.

A kerekasztal beszélgetések a projekt tapasztalatainak minél szélesebb körű megismerése érdekében tovább folytatódnak a Honvédelmi Minisztérium bevonásával.

hsz.hu