Közös célok, közös munka

2022. szeptember 28-án tartotta negyedéves ülését a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF), amely a hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonákat, illetve a honvédelmi alkalmazottakat, továbbá a minisztérium felügyelete alá tartozó cégek munkavállalóit érintő aktuális kérdéseket tekintette át.

Közös célok, közös munka

A Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában tartott ülésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Bazsik István alelnök képviselte. Továbbá részt vett Zsiga Tamás László, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, valamint Takács Tamás ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Humántámogatási Főosztály főosztályvezetője is. A munkavállalói oldalt Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, valamint Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke képviselte.

A napirend előtti kérdések között egyebek mellett szó esett a 2023. évi bér- és béren kívüli juttatások helyzetéről, valamint a honvédelmi alkalmazottak bérpozíciójának megőrzéséről. Ugyancsak egyeztettek az MH Egészségügyi Központból kiváló Honvédkórház további működésének rendjéről és az igényjogosulti körről.

A HÉF-ülés napirendi pontjai között szerepelt - többek között - a Magyar Honvédség haditechnikai eszközparkját alapvetően megújító Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program aktuális feladatairól szóló beszámoló is. Az érdekvédő szervezetek és a munkaadói oldal képviselői áttekintették a lakhatási támogatás jelenlegi helyzetét, illetve a 2022. évi egyes illetményen kívüli juttatásokról szóló érdekképviseleti megállapodás megvalósulását.

Forrás: www.honvedelem.hu