Kitelepülés Tiszaújvárosban

A Szakszervezetek a helyreállításért projekt keretében 2022. október 13-án a tiszaújvárosi Jabil Circuit Hungary Kft. területén került sor kitelepülésre, írja az esemény szervezője Dudás Roland regionális referens.

Kitelepülés Tiszaújvárosban

A cégnél az Elektronikai Dolgozók Szabad Szakszervezetének működik szakszervezeti csoportja, amely a vállalat vezetésével korrekt munkakapcsolatot alakított ki. Így a gyárvezetéstől engedélyt kaptak a szervezők, hogy ebédidőben a dolgozókat megszólítsák.

Dudás Roland elmondta, azért az ebédidőre esett a választás, mert így lehetőség nyílt közvetlenül a kantin bejáratához kitelepülni. „A 11-14 óra közötti időszakban a fizikai és a szellemi munkavállalók ide járnak az otthonról hozott vagy a helyi kínálatból vásárolt ebédjüket elfogyasztani, így jóformán mindenkit el tudtunk érni, aki éppen ebben az időintervallumban a gyár területén tartózkodott. Ennek köszönhetően kb. 1500 embert sikerült elérni, akiknek szórólapot és a LIGA által különböző témákban kiadott jogi kiadványokat osztogattunk, illetve a szakszervezet logójával ellátott nyakba-akasztók is nagy sikert arattak”.

Az északkelet-magyarországi referens hozzátette, hogy sajnos nem sok idő volt beszélgetni a munkavállalókkal, mivel a munkaközi szünet hossza véges, a dolgozók ha megállnak beszélgetni, az étkezésre fordítható idejük csökken.

A gyárban jelenleg közel 400 ukrán munkavállaló is dolgozik, akik közül ketten beléptek a szakszervezet által anyanyelvükre lefordított belépési nyilatkozat kitöltésével. Az ukrán munkavállalók is lelkesen vitték a jogi kiadványokat, mivel már vannak olyan alkalmazások, amelyek a kiadványok magyar szövegét beszkennelve azt azonnal a kívánt nyelvre fordítják.

Dudás Roland sikeresnek értékelte az eseményt, mert viszonylag rövid idő alatt nagyon sok embert sikerült elérni, és mindez jó reklámot biztosított a LIGA szakszervezetnek.

d-