A jövő évre 17 százalékot ért el a Nehézfémipari Szakszervezet

2022. október 10-én a Nehézfémipari Szakszervezet és a Ge Hungary Kft. megállapodott a 2023. évi béremelés mértékéről. A jövő évre a dolgozók átlagosan 17 százalékos béremelést kapnak, ezen túl az idei évre bérkompenzációra is számíthatnak.  

A jövő évre 17 százalékot ért el a Nehézfémipari Szakszervezet

2022. október 10-én a Nehézfémipari Szakszervezet és a Ge Hungary Kft. mint munkáltató egy komplex tárgyalás sorozatot zárt le. A konzultációk alatt mindkét fél a munkavállalói megelégedést tűzte ki célul, hogy a  munkavállalók bére az emelkedő inflációs közegben is értéket képviseljen.

A megállapodás tárgyát képezi egy bérkompenzáció a 2022-es évre, melyben július, augusztus, szeptember, október, november, december hónapokra az alapbéren kívül bruttó 60 000 Ft kerül kifizetésre. 

Továbbá a felek megállapodtak a 2023. évi bérfejlesztésben, amely egy átlagos 17%-os bérfejlesztést jelent két lépésben és  2023. január elsejei hatállyal lép életbe. A béremelésben érintett munkavállalók közül 12%-ot egységesen és további 5%-ot az egyéni teljesítmény értékelésnek megfelelően, differenciálva oszt el a munkáltató. 

A Nehézfémipari Szakszervezet és a Ge Hungary Kft közötti Együttműködési Megállapodása is új alapokra helyeződött a tárgyalások folyamán, hogy a jövőben is  hasonlóan sikeres célok valósulhassanak meg, mind munkavállalói, mind munkáltatói részről.

(NISZ)