A munka és a magánélet egyensúlya

2022. október 31-én zárul az a GINOP projekt (GINOP– 5.3.5. – 18 – 2020 – 00208), amely témája volt A munka és a magánélet egyensúlya összehangolását segítő Magyarországon eddig nem alkalmazott megoldások, rugalmas foglalkoztatás elterjesztése, szemléletformálás. A projekt konzorciumban került megvalósításra, amelynek egyik partnere a LIMÉSZ, a LIGA Ifjúsági Munkás Érdekvédelmi Szervezet volt.

A munka és a magánélet egyensúlya

A közkeletű megfogalmazás szerint „az egyén akkor érzi egyensúlyban munkáját és magánéletet, ha elkötelezett munkája és családja iránt, elégedett munkahelyi és családi szerepével, és az azokból fakadó feladataira megfelelő időt tud fordítani. Ha az idő, az elkötelezettség és az elégedettség egyensúlya felborul, az az egyénre, azaz a munkavállalóra, de a munkáltatójára nézve is hátrányos következményekkel jár. Romlik az egyén fizikai, szellemi és lelki állapota, kimerülté válik, elvesztheti motivációját, betegségek alakulhatnak ki. Mindez a munkaadó szempontjából is hátrányos, mert növekszik a munkahelyi stressz, gyengül a dolgozói elköteleződés, és ezáltal romlik az eredményesség”.

Elsősorban nem a munkáltatóktól várható el, hogy megteremtsék az egyensúlyt, noha számukra is előnyös, ha dolgozóik kipihentek, stresszmentesek, csak a munkára koncentrálnak. Az egyensúly megteremtése, illetve fenntartása nem reménytelen feladat, de ennek érdekében sokat kell tenni. 

A projekt keretében több kiadvány is készült. A mellékletünkben olvasható A munka és a magánélet egyensúlya összehangolását segítő Magyarországon eddig nem alkalmazott megoldások, rugalmas foglalkoztatás elterjesztése, szemléletformálás kiadvány részletezi a kérdés jogi szabályozását, például az Európai Unió a munka és a magánélet egyensúlyáról szóló irányelvének, vagy az UNICEF javaslatainak felsorolásával, kitér a nők helyzetére és az úgynevezett láthatatlan munka fogalmára, majd részletesen ismerteti a Bizottság esélyegyenlőségi stratégiáját.

Ezt követően a kiadvány áttekinti, hogy a munka és magánélet közötti egyensúly hogyan valósul meg Magyarországon, mit tehet a munkáltató és a szakszervezetek az egyensúlyért. Végül az Európai Unós tagállamok, különböző projektekből megvalósult jó példáit is összegyűjti, valamint azokat a magyar kezdeményezéseket, amelyek jó példákkal szolgálhatnak más vállalatok számára is.

A projekt keretében több szakmai tanulmány született, többek között a mellékletünkben olvasható A munkaügyi kapcsolatok és a kollektív munkajog – az atipikus foglalkoztatási formák térnyerése című írás is, amely szakmai ismertető kiegészítette a projekt célkitűzéseit.