A béregyenlőtlenség napja

Az egyenlő bérezésre most nagyobb szükség van, mint valaha, mivel egy új kutatás szerint a nőket sújtja leginkább az energiaárak emelkedése - állítja az Európai Szakszervezeti Szövetség a 2022-es egyenlő bérezés napján, november 15-én. A szövetség videóüzenete cikkünkben megtekinthető.  

Az egyedülálló anyáknak és az egyedülálló nőknek nagyobb valószínűséggel okoz gondot a közüzemi számlák kifizetése, mint bármely más csoportnak - derül ki az Eurofound új felméréséből. A felmérés szerint az egyedülálló anyák közel fele (44%) és az egyedülálló nők 31%-a számít arra, hogy a következő három hónapban nehézségekbe ütközik az energiaköltségek kifizetése. Ez az egyedülálló férfiak körében 26%.

A számadatokból kiderül, hogy a nemek közötti 13%-os bérszakadék milyen valós hatással van a nőkre, és rávilágítanak arra, hogy sürgős nemzeti és uniós szintű intézkedésekre van szükség a nők védelmében. A megélhetési válság megnehezíti a nők számára, hogy elmeneküljenek a bántalmazás és a családon belüli erőszak elől, mivel anyagilag függő helyzetben vannak a bántalmazó partnertől, és nem tudnak megélni egyetlen jövedelemből.

Az ESZSZ hatpontos tervet szorgalmaz, amely a következőket tartalmazza:

  • Béremelések a megélhetési költségek emelkedése érdekében
  • Energiaár-korlátok
  • Sürgős kifizetések, támogatások a számláik kifizetésével leginkább küszködők számára
  • az energiakapcsolások tilalma
  • az energiaipari óriáscégek által termelt többletnyereségre adók bevezetése.

Esther Lynch, az ESZSZ főtitkárhelyettese elmondta:

"Ahogy a Covid-válság frontvonalában is a nők voltak túlsúlyban, most a nemek közötti bérszakadék miatt a nőket sújtja leginkább a megélhetési válság. A nők nagyobb valószínűséggel végeznek alacsony fizetésű munkát, mivel a túlnyomórészt nők által végzett munkák alulértékeltek, és nagyobb valószínűséggel dolgoznak részmunkaidőben, mivel főként ők viselik a gondozási feladatok terhét. Sok nőnek már eddig is nehézséget okozott,  az egyenlőtlen bérezés miatt, hogy megengedhesse magának az alapvető dolgokat, most pedig a megélhetési válság súlyos szegénységbe sodorta őket. Az egyedülálló anyák csaknem feléről beszélünk, akik idén télen nem tudják otthonaikat melegen tartani.

Az egyenlő bérek napján sok kedves szó hangzik majd el, de a nőknek ehelyett arra van szükségük, hogy a politikusok a béremelések, a sürgős tüzelőanyag-támogatások és az energiaár-korlátozás révén meleg otthonokat biztosítsanak."

Az Európai Szakszervezeti Szövetség videóüzenete

Equal.jpg [md-600]

Az Európai Szakszervezeti Szövetség videóüzenetének szövege

A dolgozó emberek Európa-szerte példátlan megélhetési válsággal néznek szembe. A munkavállalók azért küzdenek, hogy kifizessék számláikat, fűtsék otthonukat, ételt tegyenek az asztalra.  A COVID-válsághoz hasonlóan a megélhetési költségek válságának is vannak nemi alapú vonatkozásai: A női munkavállalók különösen érintettek.

Az EU-ban a minimálbért keresők 60 %-a nő. A nők nagyobb valószínűséggel dolgoznak részmunkaidőben a gondozási feladatok miatt. Valamint nagyobb valószínűséggel végeznek rosszul fizetett munkát: a túlnyomórészt nők által végzett munkák még mindig súlyosan alulértékeltek.

A nemek közötti bérszakadék továbbra is fennáll. A női munkavállalók kevesebbet keresnek, mint a férfiak, és kevesebb megtakarítással rendelkeznek, mint a férfiak. Az EU-ban a női munkavállalók nyugdíja 29 %-kal alacsonyabb, mint a férfiaké. Ráadásul a nyugdíjak reálértéke az infláció miatt csökken.

Európa szerte a nőket, különösen a színesbőrű nőket, a migráns nőket és a fogyatékkal élő nőket már most is jobban érinti a szegénység és a társadalmi kirekesztés kockázata.

Az egyszülős családok nagy többségét nők vezetik. Már a megélhetési válság előtt is sok egyedülálló anya küzdött azzal, hogy meg tudjon élni egyetlen jövedelemből.

Bizonyított, hogy a megélhetési válság megnehezíti a nők számára a bántalmazás és a családon belüli erőszak elől való menekülést, mivel anyagilag függő helyzetben vannak  bántalmazó partnerüktől, és nem tudnak egy keresetből megélni.

A kormányok és az EU nem ülhetnek tétlenül. A munkavállalók és szakszervezeteik Európa-szerte hatpontos tervet követelnek, amely magában foglalja a béremelést, a célzott támogatásokat és az energiaszámlák árplafonját.

Tudj meg többet a tervről, és csatlakozz hozzánk - a szakszervezetedben és az utcán -, hogy a női munkavállalók ne maradjanak le!

SZ-ZS-B