A munkaeszközök biztonsága

A szabálytalanul kialakított, nem rendeltetésszerűen használt munkaeszközök balesetek, akár súlyos munkabalesetek forrásai is lehetnek. Az ITM Munkavédelmi Irányítási Főosztálya 2022 novemberében letölthető tájékoztató kiadványt jelentetett meg a belesetek megelőzése érdekében.

221117-TIM.Munkaeszkozok.biztonsaga kiadvány.jpg [sm-300]

A gyártók, a munkáltatók és a munkavállalók együttes, felelőssége, hogy a jogszabályi követelményeknek megfelelően állítsák elő, illetve használják a munkaeszközöket, biztosítva ezzel az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzést. A gépek és munkaeszközök kialakítására vonatkozó biztonsági követelmények és a használatra vonatkozó előírások betartása, továbbá az ellenőrző felülvizsgálatok elvégzése elengedhetetlenek a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzése érdekében.
A munkaeszközök biztonságára vonatkozó ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése" elnevezésű kiemelt projekt keretében készített kiadványban adunk tájékoztatást.

A kiadvány letölthető a mellékletünkből.


Letölthető dokumentumok:

221117-TIM.Munkaeszkozok.biztonsaga (1).pdf