15 százalékos átlagos alapbérfejlesztés a Rábánál

 2023. február 14-én lezárult a bértárgyalás a Rába Járműipari Holding Nyrt. és a szakszervezetek között, amelynek eredményeként 15 százalékos átlagos alapbérfejlesztést hajtanak végre a csoportnál idén január 1-től. Kiss Zsolt a Rába Munkavállalók Szakszervezete elnöke elmondta, ragaszkodtak a holding minden vállalatánál egységes emeléshez.

15 százalékos átlagos alapbérfejlesztés a Rábánál

Kiss Zsolt elmondta, a szakszervezet a tárgyalások elején 20 százalékos induló béremelési igényt fogalmazott, a vállalat ennél jóval kisebb emelést tartott elfogadhatónak. A szakszervezet ekkor az inflációval érvelt, hozzátéve, hogy természetesen tudják, hogy ennek nem a vállalat az okozója, de a munkavállalók megélhetését alapvetően ez befolyásolja.

A vállalat akkor arra hivatkozott, hogy ezt az összeget nehéz kitermelni, a szakszervezet viszont ahhoz ragaszkodott, hogy a nyugdíjak emelési szintjénél nem hajlandók kisebb emelési javaslatot elfogadni. Ekkor felmerült, hogy ne központi bérmegállapodás szülessen, hiszen a leányvállalatok eltérő gazdasági helyzetben vannak.

– Ragaszkodtunk a központi bérmegállapodáshoz – hangsúlyozza az RMSZ elnöke, Kiss Zsolt –, hiszen valójában a holding egymáshoz szorosan kapcsolódó termelést valósít meg. Annyi különbség megmaradt a vállalatok között, hogy a negyedévenként kiosztható, úgynevezett mozgóbér 10 és 15 százalék között változik, az Nyrt.-nél nem marad ilyen, ott éves 20 százalék , úgy nevezett bónusz lesz elérhető. Futómű kft.-nél  10 százalék maradt negyedéves osztható pénz, ami 2023. április 1-el havi rendszerességgel lesz elérhető. 

A szakszervezet kérte, hogy április elsejéig minden munkavállaló számára látható legyen, hogy milyen követelményeket kell a fent említett területeken, a mozgóbér eléréséhez teljesítenie. A megállapodás kitért arra is, hogy a mozgóbérrendszert vállalati szinten átalakítják, illetve kidolgozzák az egyéni értékelési rendszert is. Így a jövőben nagyobb szerepet kap a teljesítményarányos bérezés, emellett a vállalat jelentős hangsúlyt fektet további ösztönzőrendszerek kidolgozására, a meglévők átalakítására.

Az új megállapodás értelmében a bérfejlesztésen felül változatlanul megmarad az önkéntes nyugdíjpénztár munkáltatói hozzájárulás, illetve a vállalat a munkavállalói rezsitámogatást a korábbi paraméterek mentén folyósítja.

– Igazából az alapbéremelés mértékével nincs probléma, ezt elfogadták a dolgozók – zárja gondolatait a szakszervezeti vezető. – Ugyanakkor az emelés differenciáltan valósul meg, egyéni értékelések alapján lesz elosztva az összeg. Lehet, hogy egy munkavállaló ennél kevesebbet de az is, hogy jóval többet kap majd – ebben a szakterület és az egyén teljesítmény lesz a meghatározó elem.

-l