Elég a pszeudo-társadalmi egyeztetésből!

Ismét bebizonyosodott, hogy Gyurcsány Ferenc nem gondolja komolyan a társadalmi egyeztetést, helyette, egyes számára kedvező vagy kedves érdekcsoportokkal közösen alakítja ki az irányt, amerre Magyarországot kormányozza. Így volt ez a konvergencia program bevezetésekor, a társadalombiztosítás privatizációjának kiötlésekor, az Országos Érdekegyeztető Tanács megkerülésének számtalan alkalmával és most is: a vasárnapi közös egyeztetés előtt már szombaton titokban egyeztetett az MSZOSZ és az Autonómok vezetésével.

Tehát, miközben látványosan tanácskozást szervez a parlamentben, a civil szervezetek, gazdasági érdekképviseleti szervezetek és a szakszervezetek részvételével, folyamatosan háttéregyeztetéseket tart a számára valamiért fontos szervezetek képviselőivel.
A LIGA Szakszervezetek elutasítja Gyurcsány Ferenc és kormánya gyakorlatát, hogy miközben kirakatbábúvá degradálja a társadalmi egyeztetés szereplőit, titkos megbeszéléseken alakítja ki Magyarország gazdaságpolitikáját néhány személyesen kiválasztott szervezet segítségével. A LIGA Szakszervezetek számára elfogadhatatlan, hogy társadalmi konszenzus köpenyébe bújtatva próbálja a kormány előadni intézkedési terveit, miközben csak a szociális partnerek egy szűk rétegével egyeztetett, ráadásul zárt ajtók mögött.
A LIGA Szakszervezetek felszólítja a miniszterelnököt, hogy hagyjon fel megosztó taktikájával és a társadalmi egyeztetést végre valóban nyilvánosan és a társadalom bevonásával kezdje meg.