Oszkó Péter is felismerte: képtelenek a foglalkoztatás növelésére

Oszkó Péter egy tegnap esti interjúban beismerte, hogy a kormány képtelen növelni a foglalkoztatottságot. A gazdasági válságra válaszul adott első programcsomag megszavazása után, a kormány második foglalkoztatást növelő csomagja tehát felesleges, mert csak terheket ró a társadalomra, de nem hoz eredményeket.

A forgalmi és vagyoni típusú adók bevezetése, a munkát terhelő adók csökkentése alapvetően jó elképzelés volna, de - mint azt a LIGA Szakszervezetek már többször hangsúlyozta - a mögöttes átfogó gazdaságpolitika hiánya miatt nem alkalmasak a foglalkoztatás növelésére, egy hosszútávon fenntartható rendszer megteremtésére. A LIGA Szakszervezetek ezt azóta mondja, hogy a kormány terveit megismerte, de örvendetesnek tartja, hogy ezt végül - még épp időben - felismerte a pénzügyminiszter is.

A LIGA Szakszervezetek ezért felszólítja a pénzügyminisztert és a kormányt, hogy a 2010-re tervezett adócsomagot vonja vissza, és kezdje meg az érdemi szakmai vitát és egyeztetést egy átfogó gazdaságpolitikáról.

Oszkó Péter nyilatkozatáról bővebben itt olvashatnak: http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=276493