Csizmár Gábor szerint sikertörténet a válságmenedzselés

Csizmár Gábor a Világgazdaságban hosszasan ecseteli a társadalompolitikai tárca nélküli miniszteri poszt előnyeit, az általa elért sikereket. Mindeközben az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldala közös közleményben tiltakozott az ellen, hogy a Munkaügyi Minisztérium egyeztetés nélkül módosítgatná a Munka törvénykönyvét, és a munkavállalással kapcsolatos egyéb szabályozásokat.De friss hír az is, mindössze három munkanapot kaptak a civilek, hogy véleményezzék a szociális tárca módosításait, többek között a szociális foglalkoztatásról és a házi segítségnyújtásról.

Csizmár Gábor emellett nem beszél a társadalom legszélesebb rétegeit hátrányosan érintő újabb és újabb megszorító intézkedésekről, a GYES, GYED, táppénz idejének, összegének csökkentéséről, a nyugdíjkorhatár és az ÁFA emeléséről, az államigazgatási - felsővezetőket nem érintő - létszámstopról, a tömeges elbocsátásokról.
A LIGA Szakszervezetek Csizmár Gáborral ellentétben úgy látja, a társadalmi párbeszéd stagnál, épphogy meg nem szűnt, a válságmenedzselés nem arányosan és igazságosan ró terheket az állampolgárokra, a munkahelyteremtés és megőrzés pedig közel sem sikertörténet.
A LIGA Szakszervezetek felszólítja ezért a kormányt, hogy az önreklámjaiban szereplő értékeket ne csak vallja, de valósítsa is meg, eszerint alkosson törvényeket és szabályokat.