A hazai csapat védelme kritikán aluli, két óra alatt több öngólt is bekaptak

Kevesebb mint ezren jelentek meg a ma délelőttre meghirdetett élőlánc formáló demonstráción a parlament körül. Hívta őket az „együttműködő négy konföderáció” és a Magyar Szocialista Párt. Szijjártó Péter - a miniszterelnök magyar hangja - pedig még ki sem nézett a parlament ablakán. Rutinból írhatta meg, hogy „a kormány nem a párszáz megtévesztett szakszervezeti tag oldalán áll, hanem a magyar emberekén”.   

A hazai csapat védelme kritikán aluli, két óra alatt több öngólt is bekaptak

A LIGA Szakszervezetek - habár a demonstrálók minden követelésével egyetértett - nem jelent meg az eseményen, mert kissé ellentmondásosnak érezte, hogy annak a pártnak a hívó szavára demonstráljon a munkavállalók jogai mellett, amely alig másfél évvel ezelőttig folytatólagosan csorbította azokat. Persze másként, mint a mostani kormány, de csorbította.

Mielőtt ezek a képviselők még a szakszervezetek és a munkavállalók jogaiért kiáltanának, bele kellett volna hogy férjen egy „elnézést”.

A négy együttműködő szakszervezeti konföderációnak pedig csak a legkisebb gondja kellett volna, hogy legyen, hogy ne hétköznap délre szervezzen egy ilyen horderejű eseményt. De ha mégis, akkor legalább olyan tömeget mozgósítson, amely méltó a helyzet súlyosságához.

Sokkal inkább kellett volna arra odafigyelniük, hogy elhatárolódjanak attól a párttól, amely most is csőbe húzta őket, mint már oly sokszor. Vagy kommunikációs baki vagy valóban így történt és az még nagyobb hiba, hogy az MSZP honlapjára a demonstrációra való felhívásról a négyek aláírásával került fel közlemény.

A mai akcióval mindenesetre több öngólt is sikerült rúgni. A kormány egyértelműen kötheti a legnagyobb ellenzéki párthoz a négyeket, plusz azt is elkönyvelheti, hogy na, ezek összesen vannak vagy ezren. Na ezért aztán nem érdemes tárgyalni velük. Hisz nem képviselnek ők senkit, illetve ha igen, akkor csak a legnagyobb ellenzéki pártot.