Újabb törvények kivizsgálását kérik Viviane Redingtől a rendőrök

Levélben kéri a szolgálati nyugdíjjal, valamint a rokkantellátásokkal kapcsolatos törvények kivizsgálását Viviane Redingtől a Független Rendőr Szakszervezet, amely szerint ezek a 2011-ben meghozott jogszabályok is ellentétesek az Európai Uniós szerződésekkel.

Újabb törvények kivizsgálását kérik Viviane Redingtől a rendőrök

A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) kész az Európai Emberi Jogi Bírósággal (EJEB) együttműködni a Strasbourg-ba özönlő magyar nyugdíjpanaszok csoportosításában, emellett pedig kedden egy levelet is írtak Viviane Redingnek, az Európai Bizottság alelnökének és jogérvényesülésért, alapvető jogokért és az uniós polgárságért felelős biztosának, amelyben azt kérik tőle, hogy újabb törvényeket vizsgáljon meg a Bizottság.

Az FRSZ a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszűntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvény, a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló rokkanttörvény, valamint a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvénymódosítás kivizsgálását kéri levelében Redingtől, mert a szakszervezet véleménye szerint ezek is ellentétesek az Európai Unió alapdokumentumaival és az Európai Unió Bírósága által következetesen alkalmazott egyetemes jogelvekkel.

"Európai Polgárként bízunk benne, hogy az EB számára nem csak a pénzintézetek és a multinacionális vállalatok jogos érdekei fontosak, hanem a saját Alapszerződésében és Alapjogi Chartájában foglalt azon rendelkezések is, melyek az uniós polgárok, köztük a magyar emberek jogait és jogos érdekeit részesítik védelemben!" - írja Viviane Redingnek címzett levelében a Független Rendőr Szakszervezet.

Mint ismeretes, az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) arra kérte a magyar szakszervezeteket, hogy csoportosítva nyújtsák be a nyugdíjakkal kapcsolatos panaszokat. A strasbourgi székhelyű szervezet szerdai közleménye szerint december közepe óta keresetek özöne árasztotta el a bíróságot. A beadványok közül mintegy 8 ezer a korábban korkedvezménnyel nyugdíjba vonult rendvédelmi dolgozók panaszait tartalmazza.

FRSZ rendőr nyugdíj