Európai Szakszervezeti Akciónap - "Vonuló Molinó"

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) látva az egyre rosszabbodó gazdasági és szociális helyzetet és az egyre keményebb megszorító intézkedéseket - amelyeket Európa vezetői, mint egyetlen megoldást vezettek be - európai akciónapot hirdetett február 29-ra, az Európai Tanács ülésének előestéjére. A szakszervezetek Európa-szerte mozgósítanak az eseményre, hogy ezzel a munkahelyeket és a szociális igazságosságot helyezzék a politikai prioritások középpontjába.

Európai Szakszervezeti Akciónap -

Az európai szakszervezetek találkoztak Brüsszelben, hogy erős és összehangolt választ adjanak az egyre rosszabbodó gazdasági és szociális helyzetre .

Az ETUC kezdeményezésére egy európai akciónapot rendeznek február 29-én, az Európai Tanács ülésének előestéjén. Az európai szakszervezetek különböző akciókat szerveznek a saját országukban, hogy felhívják a figyelmet a szituáció súlyosságára. A munkahelyeket és a szociális igazságosságot a továbbiakban nem lehet lehagyni az európai napirendről.

Bernadette Ségol, az ETUC főtitkára kijelentette: "Az európai szakszervezetek mozgósítani fognak, hogy kimondják: „Elég volt!”. A megszorító intézkedések nem jelentik az egyetlen választ a válságra. Éppen ellenkezőleg, hatalmas társadalmi károkat okoznak. Az a nemzetközi szerződéstervezet, amely a jövő heti csúcstalálkozó napirendjén lesz, elősegíti a megszorításokat. Egyetlen célja, hogy amennyire csak lehet, csökkentse az államháztartási hiányokat, ennek társadalmi hatására való tekintet nélkül. Európa nem folytathatja az olyan intézkedések bevezetését, amelyek nem működnek, amelyeket még mélyebbre taszítják az országokat a válságba és egyre több és több embert szegényítenek el. Az európai szakszervezetek véleménye szerint ennek a szerződésnek tartalmaznia kell egy erős társadalmi összetevőt. A kiegyensúlyozott költségvetések szükségesek, de önmagukban a megszorítások csak fokozzák az egyenlőtlenségeket. Egy beruházások segítségével a gazdaság ösztönzésére törekvő politika megoldási lehetőséget kell jelentsen."


 

A LIGA Szakszervezetek az Európai Szakszervezeti Akciónaphoz csatlakozva, a város több pontján jelent meg vonuló molinójával. A galériában a legjobb pillanatokból válogattunk! További képek a Facebookon!

ETUC