A Parlament elé mennek a BKV szakszervezetek

Újabb közös demonstrációt tartanak február 22-én a BKV szakszervezeti szövetségei Budapesten, ezúttal a Főpolgármesteri Hivatal és a Parlament előtt is tüntetni fognak.

A Parlament elé mennek a BKV szakszervezetek

A Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének (KEKSZ) alelnöke közlése szerint a demonstrálók három helyszínen fognak gyülekezni, a Keleti és a Nyugati pályaudvarnál, valamint a Boráros téren; egy időben indulnak el, és a Blaha Lujza téren találkoznak. Ezután együtt vonulnak a Városház utcába, hogy ott Tarlós István főpolgármesternek címzett petíciót adjanak át.

A Főpolgármesteri Hivatal elől a Kossuth térre mennek a tüntetők, ott egy "spontán megmozdulás" után Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett petíciót akarnak átnyújtani. A petíciókról Nemes Gábor egyelőre nem kívánt részleteket közölni, mivel szövegüket még nem véglegesítették. Annyit mondott, hogy a petíciók összefüggésben vannak a BKV finanszírozásával, illetve a munkavállalók juttatásaival.

Legutóbb február 7-én demonstráltak a szakszervezetek a BKV Akácfa utcai székháza előtt a cég anyagi helyzete, valamint a munkavállalók bérének csökkentése miatt. Nemes Gábor akkor azt mondta, ha nem folytatódnak megfelelő ütemben az új kollektív szerződés tárgyalásai, újabb demonstrációt tartanak, legvégső esetben pedig sztrájkolni is készek.

BKV