De la Rosa a Forma-1-es versenyzői szakszervezet új elnöke

Pedro de la Rosa, a HRT veterán versenyzője veszi át a Forma-1-es versenyzők érdekvédelmi szervezetének (GPDA) elnöki tisztségét a szakágból kiszoruló Rubens Barrichellótól.

De la Rosa a Forma-1-es versenyzői szakszervezet új elnöke

A fejleményről az Autosport című brit szaklap interneted kiadása számolt be: a lap szerint a versenyzők már a tavalyi évad végén eldöntötték, hogy amennyiben Barrichellónak nem jut hely az idei mezőnyben, De la Rosa lép a helyére. A sportág nagydíj-indulási rekorderének számító brazil sorsa végül a legrosszabb forgatókönyv szerint alakult: a Williams menesztette, így az IndyCarban folytatja autóversenyzői pályafutását.

„Mindig szerettem részese lenni a GPDA körüli dolgoknak. Úgy gondolom, hogy ez egy fontos szervezet, sokkal fontosabb, mint amire sokan gondolnak. Az a tény, hogy majdnem mindannyian tagjai vagyunk, nagyon erőssé tesz bennünket. A találkozók légköre jó, nincs probléma a versenyzők között. Mindannyian egy csónakban evezünk” - nyilatkozta De la Rosa, aki dicsérte a előző elnök tevékenységét is.

Az Autosport információi szerint az elnököt segítő két igazgatói poszton nem várható változás, ezeket a tisztségeket előreláthatólag továbbra is Sebastian Vettel és Felipe Massa tölti majd be a főként a biztonság javítása érdekében munkálkodó szervezetben. A tisztújító szavazásra várhatóan a március 16-18-án esedékes melbourne-i évadnyitó hétvégén kerül sor.


Képek: