Erzsébet-utalvány - hol tart a tárgyalás a multikkal?

Nehezen haladnak a tárgyalások az Erzsébet-utalvány elfogadásáról a nemzetközi áruházláncok és a Nemzeti Üdülési Szolgálat között - írja a Világgazdaság. Több nemzetközi élelmiszerlánccal megtörtént a kapcsolatfelvétel, és előrelépés, hogy néhányukkal már egyeztetések is voltak" - mondta el Vámos György.

Erzsébet-utalvány - hol tart a tárgyalás a multikkal?

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a tárgyalások mikorra vezetnek eredményre, mert két-három alapvető feltételben kell megegyezni. Vámos György biztos abban, hogy a látszat ellenére a NÜSZ és a nemzetközi áruházláncok (Auchan, Tesco, Spar, Cora) is érdekeltek a megállapodásban. "Bízunk benne, hogy a megállapodás hamarosan megszületik" - közölte a lappal a Tesco. A probléma az, hogy a NÜSZ eddig egyetlen külföldi tulajdonban lévő áruházlánccal sem kötött szerződést az elfogadásról, míg a magyar áruházláncokkal - úgy mint a CBA, Coop, Reál és az Arzenál - már tavaly év végén aláírták a szerződést.

A megállapodást nehezítheti, hogy a magyar láncokkal három százalékos elfogadói jutalékban állapodtak meg, míg a külföldieknek ennek dupláját, hat százalékot ajánlottak. Ezt pedig a kis árréssel kalkuláló nagy áruházláncoknál már nem egyszerű feladat kigazdálkodni. Szintén a tárgyalási feltételek között szerepel, hogy az Erzsébet-utalványokat a cégek hetente vagy havonta válthatják-e vissza. Természetesen az sem mindegy, hogy a forgalmazó hány napon belül fizeti ki az utalvány ellenértékét.

erzsébet utalvány