Nem a létszámleépítésre

Tárgyalásokat kezdeményezett a fejlesztési tárcával a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete. Pár napon belül asztalhoz ülnek az államtitkárral - mondta el a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Gaskó István.

Nem a létszámleépítésre

A VDSzSz elnöke a fejlesztési minisztérium drasztikus járatszűkítési tervei kapcsán nyilatkozott úgy, hogy nem elfogadható számukra a létszámleépítés. A szakszervezeti vezető kifogásolta, hogy a kormányzat nem kereste meg őket a tervekkel, csak a sajtóból értesültek. Közölte, vannak hatékonysági vizsgálataik és a 400 vonat megspórolásával komoly megtakarítást nem lehet elérni. Szerinte a párhuzamosan futó közlekedéseket kellene átvizsgálni.

Gaskó István arról is beszélt, hogy szerinte politikai kérdés az, hogy a közösségi közlekedést milyen kapacitással kívánja működtetni a kormány, a szakszervezetet pedig az álláshelyek megtartása érdekli. Kijelentette: a munkavállalók bármilyen eszközzel ki fognak állni munkahelyeik érdekében. Emlékeztetett, a legutóbb több félpályás útlezárást hajtottak végre, amikor szükség volt rá.

VDSzSz