Járatritkítás

Első körben 3-4 százalékos, 1000-1200 fős leépítés lehet a vasutasok között a vonatleállítások miatt a VDSZSZ számításai szerint - közölte a Klubrádióban az érdekképviselet elnöke.

Járatritkítás

Gaskó István a Reggeli Gyorsban azt mondta: miközben a lépés mindössze 1-2 milliárd forintos megtakarítást hoz, addig szinte biztosan csökken majd a szolgáltatás színvonala. A munka törvénykönyvével kapcsolatos változások további 1000-1500 munkahely elvesztésével járhatnak. Hozzátette: minden törvényes eszközt megragadnak ahhoz, hogy a munkavállalók érdekeit megvédjék.


 

Járatritkítás: talán mégis javul valamit a helyzet

Tisztelt Tagtársak! Az április 16-i konzultáción többször is - egyszer írásban, egyszer szóban - nem mondott igazat a MÁV-Start. Az első füllentés akkor derült ki, amikor részünkre a mellékelt, hevenyészett feljegyzést átadták, melynek első oldalából az tűnik ki, hogy - szemben korábbi állításaikkal - buzgón segédkeztek a járatritkításokkal érintett vonalak csonkított, "jól sikerült" menetrendjének elkészítésében. Hangsúlyozzuk, korábban kézzel-lábbal tiltakoztak ezen feltevésünk ellen.

vdszsz.hu

 


 

Tisztelt Tagtársak!

Mint ahogy arról Benneteket tájékoztattunk, a járatritkítások miatt elkészült lehetetlen menetrendek ügyében is kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztünk. 

vdszsz.hu

 


 

Járatritkítás: kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztünk

Nem egy esetben kell azzal szembesülni, hogy az adott szolgálatba már az előző napon el kell indulni, és ugyanígy, szolgálat végeztével csak másnap érhet haza az érintett vasutas. A példa már önmagában is elegendő ahhoz, hogy a helyzet tarthatatlanságát megmutassa, a rendezés érdekében most kollektív munkaügyi vitát is kezdeményeztünk a MÁV Zrt, és a MÁV-Start Zrt vezetői részére írt levelünkben.

vdszsz.hu