Szövetséget alakít a két legnagyobb vasutas szakszervezet

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás (VDSZSZ) és a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) szándéknyilatkozatot írt alá, amelyben egy önálló jogi személyiséggel rendelkező szövetség létrehozását kezdeményezik.

Szövetséget alakít a két legnagyobb vasutas szakszervezet

A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás (VDSZSZ) operatív irányító testülete együttes ülés keretében tárgyalt az együttműködés lehetőségeiről, kedd délután a VSZ központjában.

Az elnökök rövid bevezetője után a testületek tagjai felváltva mondtak véleményt, fogalmazták meg kérdéseiket a jövőbeni együttműködésről. Hangsúlyozták, hogy a vasutas munkavállalók érdekében a szakszervezetek eddigi versengése helyett a jövőben együtt kell működni. Ezért a két legnagyobb vasutas szakszervezet a helyi, vállalati, ágazati, nemzetközi együttműködés biztosítása érdekében, és az érdekvédelmi munka hatékonyabbá tételére vasutas szakszervezeti szövetség létrehozását tartja szükségesnek, melyet egy szándéknyilatkozatban rögzítettek.

Amennyiben a két szakszervezet vezető testületei (kongresszus, küldöttgyűlés) felhatalmazásukat adják a Szövetség létrehozására, akkor a továbbra is önálló szakszervezetek egységes állásponttal jelennek meg az érdekvédelem fent említett területein a szakszervezeti tagság érdekében.

VDSzSz VSZ