Leköszönt Selmeczy György, az elnökség tagja

A mai LIGA elnökségi ülésen elbúcsúzott kollégáitól Selmeczy György, aki két évtizedes szakszervezeti munkája után, a továbbiakban nyugdíjasként, már csak a hírekből figyeli majd a munka világa eseményeit.

Leköszönt Selmeczy György, az elnökség tagja

Selmeczy György 1950-ben született, gépipari technikumi érettségivel, gépgyártás-technológus üzemmérnöki oklevéllel, valamint munkaügyi kapcsolatok szakértői oklevéllel rendelkezik. 1972 óta műszaki területeken a GE magyarországi vállalatának jogelődeinél dolgozik, 1986 óta főállású szakszervezeti vezető, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének alapító tagja, majd sokáig elnöke.

1994 óta folyamatosan részt vesz az országos szakszervezeti mozgalomban is. A LIGA Szakszervezetek Elnökségének tagja, részt vett a Magyar Szakszervezetek Európai Integrációs Bizottságának munkájában és az OÉT szakbizottságaként működő Európai Integrációs Tanácsban is.

Saját kézből szerzett ismereteivel is segítette a LIGA Szakszervezetek multinacionális cégekkel kapcsolatos politikájának kialakulását, és szívén viselte a szakszervezeti oktatás ügyét. Mindig is azt vallotta, hogy képzett szakszervezeti vezetőkre van szükség ahhoz, hogy megerősödjön és hatékonyan működjön a magyar szakszervezeti mozgalom.

Különös odafigyeléssel foglalkozott a szociálisan rászorulók ügyeivel, az elesett emberek támogatásával, és a munkanélküliek és a munkaerő-piaci folyamatok kapcsolatával.

Személyével sokat gazdagodott úgy a LIGA Szakszervezetek, mint a magyar szakszervezeti mozgalom. Munkáját a LIGA Szakszervezetek XIII. rendkívüli kongresszusa Aranygyűrű adományozásával ismerte el.

Kívánjuk, hogy tartalmas és hosszú nyugdíjas évei alatt örömét lelje családjában és a munkával töltött élet szép emlékeiben.