Az önerő visszajárhat

Az Erzsébet-program első lépéseként 2 milliárd forint értékben meghirdetett szociális üdülési pályázatán összesen 75 ezer honfitársunk, nagycsaládosok, szociális intézmény dolgozói, nyugdíjasok és fogyatékossággal élők részesültek támogatásban üdülési szolgáltatás formájában.

Az önerő visszajárhat

A február végén lezárult kiírás sikeres pályázói március végéig kaptak értesítést arról, hogyan használhatják fel az elnyert támogatást. Az elmúlt időszakban tapasztaltak, illetve a nyertes pályázók és a civil szervezetek visszajelzése alapján a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány több olyan döntést hozott, amely kedvezően érinti a Kormány számára fontos, rövidebb-hosszabb ideig kiemelt figyelemre szoruló társadalmi csoportokat.

Április végétől minden, e-szelvény számmal rendelkező pályázó megtekintheti a foglalási rendszerben található, az Erzsébet-programban résztvevő üdülőket, turnusokat és az árakat, foglalni viszont továbbra is csak akkor lehet, ha a sikeres pályázó befizette az önrészt, mivel az üdülési támogatás csak így érvényes.

Az MNÜA meghosszabbította az önrész befizetésének határidejét, így a pályázók által fizetendő 10 ezer, valamint a nagycsaládosok esetében a gyermekek, illetve a fogyatékossággal élők esetében a kísérők után fizetendő 5 ezer forintos önrészt legkésőbb 2012. május 25-ig van lehetősége az érintetteknek befizetni.

A befizetést követően, legkésőbb a 8. munkanapon a postai értesítőben szereplő e-szelvény aktiválódik. Ez azt jelenti, hogy ettől a naptól kezdve a nyertes pályázók lefoglalhatják pihenésüket a www.erzsebetprogram.hu internetes oldalon, az Üdülők és Szállásfoglalás menüpont alatt az e-szelvény szám és az adóazonosító megadásával. A támogatottak több turnushossz és üdülő közül választhatnak.

Azok a nyertes pályázók, akik az e-szelvény aktiválódását követő 60. napig nem foglalják le üdülésüket, azok számára a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány visszafizeti az önerőt. Az önerő visszafizetése kizárólag írásban, a www.erzsebetprogram.hu oldalon található formanyomtatvány kitöltésével, és annak elektronikus vagy postai úton történő visszaküldésével (e-mail: mnua.info@nusz.hu vagy Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, 1146 Budapest Hermina út 63.) kérhető.

A nagycsaládosok számára kedvező döntés, hogy a csatlakozó szülőnek nem 20 ezer, hanem 10 ezer forintot kell befizetni. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány ezzel is segíti a nehéz anyagi helyzetben lévő, több gyermeket nevelő családokat. Azok a nagycsaládosok, akik szeretnék igénybe venni a kedvezményt, kérjük, hogy a csatlakozó szülő adataival töltsék ki online a 2012. május 4-től elérhető Kiegészítő pályázati adatlapot legkésőbb 3 munkanappal az üdülés megkezdése előtt. A csatlakozó szülő után fizetendő 10 ezer forintot lehetőség van kiegyenlíteni banki átutalással (számlaszám: OTP Bank 117 94 008 - 205 40 498), illetve a www.erzsebetprogram.hu oldalon 2012. május 4-től elérhető bankkártyás fizetéssel is.

Erzsébet utalvány Erzsébet kártya Erzsébet tábor