Guy Rydert választották az ILO főigazgatójának

A LIGA Szakszervezetek által is támogatott egykori szakszervezeti vezetőt, Guy Rydert választották a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) főigazgatójának. Ryder Juan Somavia-t váltja a pozícióban, akit még 1998-ban választottak meg az ILO kilencedik főigazgatójának.

Guy Rydert választották az ILO főigazgatójának

A magyar szakszervezetei szövetségek egyöntetű véleménye szerint a főigazgatói tisztség jelöltjei közül Guy Ryder rendelkezik a legnagyobb tapasztalattal a munka világát illetően, aki szakértő a munkaügyi kapcsolatok, a foglalkoztatáspolitika és a társadalmi párbeszéd terén egyaránt.

Guy Ryder 2010. szeptemberétől az ILO „Munkaügyi Normák, Alapelvek és Munkajog" szektor ügyvezető igazgatója. 2006-2010 között a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) főtitkáraként tevékenykedett, az ITUC 2006-os megalakulása előtt 2002-től, annak elődje, a Szabad Szakszervezetek Nemzetközi Szövetsége (ICFTU) főtitkári posztját töltötte be. Ezen időszak során is hosszú évekre visszanyúló tapasztalatot szerzett az ILO-ban. Először 1982-ben vett részt a háromoldalú ILO konferencián az Egyesült Királyság delegációjának tagjaként. 1993-1998 között az ILO Igazgató Tanácsa munkavállalói csoportjának választott titkára volt, majd 1999-2002 között az ILO Általános Igazgatói osztályának vezetői pozíciójába került.